Altın 15 ayın zirvesine yakın

Doların düşmesiyle altın fiyatları da son 15 ayın en yüksek seviyesinden işlem gördü. Dolardaki düşüşle destek bulan altının ons fiyatları, 1. 3 dolara yaklaştı.

Abone ol

Altının ons fiyatı, 15 ayın en yüksek seviyesi olan 1.297 doları gördü.

Cuma günü küresel dolar talebindeki azalıştan destek bularak Ocak 2015'ten bu yana gördüğü en yüksek seviyeye çıkan altının ons fiyatı, bugün Asya piyasalarında da bu seviyeyi test etmesinin ardından 1.294 dolara geriledi.

Altının gram fiyatı ise cuma günü dolar/TL'deki düşüş eğilimine karşın altının onsundaki hızlı yükselişin etkisiyle 17 Mart'tan bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 116,61 liraya kadar çıkmıştı. Cuma gününü 116,28 liradan tamamlayan altının gram fiyatı şu dakikalarda, 116,30 liradan işlem görüyor.

Uzmanlar ocak ayından itibaren altın fiyatlarındaki yükselişlerin fiziki alım talebini yavaşlattığını belirterek, "Mayıs ayında düğünlerin yoğun olması nedeniyle fiziki talep artabilir" dedi.

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 191 liradan, Cumhuriyet altını 778 liradan satılıyor.

ulusalkanal.com.tr

Kurumlar Vergisi beyannameleri için bugün son gün! Ekonomi Kurumlar Vergisi beyannameleri için bugün son gün! Ekonomi Gebze'de binlerce işçi 1 Mayıs'ı Kent Meydanı'nda kutladı Ekonomi Bozal: İşçilerin işe alınmaması durumunda açlık grevine başlayacağız Ekonomi