El Kadı- Erdoğan ilişkisi

Kırmızı bültenle aranan El Kaide finansörü Yasin El Kadı'nın adamı Usame Kutup, "El Kadı'nın sık sık Türkiye'ye geldiğini ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın korumaları tarafından karşılandığını" açıkladı. Kutup; 15 Şubat'ta yaşanan gizemli trafik kazası için de konuştu, "El Kadı ve Tayyip Erdoğan'ın koruması İbrahim Yıldız'la aynı araçtaydık" dedi.

Abone ol

El Kaide terör örgütü finansörü Yasin El Kadı'nın sürekli Türkiye'ye giriş çıkış yaptığı en yakınındaki isim tarafından doğrulandı.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında Emniyetin uygulamadığı gözaltına alınacaklar arasında bulunan Yasin El Kadı'nın adamı Usame Kutup konuştu. Kutup, kırmızı bültenle aranan El Kadı'nın Türkiye ziyaretlerini doğruladı.

Ekran Yazısı // Usame Kutup - Yasin El Kadı'nın Adamı

Kendisine amca diye hitap ederim. Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir insandır. Ailece görüşürüz. En son 3 Aralık’ta Türkiye’den ayrıldı. Bu süre içinde sıkça kendisi ile görüştüm. Türkiye’ye sürekli gidip geliyor.

Kutup'un bir diğer çarpıcı açıklaması ise Yasin El Kadı ile Başbakan Tayyip Erdoğan arasındaki samimiyetin itirafı oldu. Kutup, El Kadı'nın Türkiye'ye gelişlerinde Tayyip Erdoğan'ın korumaları tarafından karşılandığını itiraf etti.

Usame Kutup 15 Şubat'ta yaşanan gizemli trafik kazasına da açıklık getirdi, "El Kadı ve Tayyip Erdoğan'ın koruması İbrahim Yıldız ile aynı araçtaydık" dedi.

“Yasin El Kadı ile Ankara’daydık. İşadamı Latif Topbaş’ın özel uçağı ile İstanbul’a geldik. Polis olduğunu bildiğim İbrahim Yıldız bizi karşıladı. Gece 02.00- 03.00 sularıydı. Merter civarında yol boşken bir araba yan tarafımızdan şiddetle çarparak kaçtı. Bizi ambulansla hastaneye kaldırdılar”

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının şüphelilerinden BİM'in sahibi Latif Topbaş'ın özel uçağı ile seyahat ettiklerini belirten Kutup, Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Tayyip Erdoğan'ın suikast ihtimalinden tedirgin olduğunu" söyledi.

İddiaya göre El Kadı Ankara'da Hakan Fidan ile görüştü. Dönüşte yaşanan kazanın ardından MİT yetkilileri olaya el koydu ve tutanakları değiştirdi, araçta İbrahim Yıldız tek başına gösterildi. Başbakan Erdoğan da oğlu Bilal Erdoğan'ı Bağcılar Medipol Hastanesi’ne gönderdi.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal “çalanlara“ yaratıcı bir kliple “Yuh Yuh“ çekti Gündem 'Para gönder Süleyman' Gündem Koç Grubu o ihaleden Erdoğan'ın onayıyla saf dışı kaldı Gündem Özdil'e açık davet: iddialara canlı yayında yanıt verin Gündem