Güneydoğulu iş insanları Suriye'de çözüm bekliyor

Suriye'de savaşın sona ermesi, Türkiye'de iş insanlarını yakından ilgilendiriyor. Savaştan önce sınır hattında iş yapan firmalar, şimdi kan ağlıyor. Suriye'nin yeniden yapılandırılmasında söz sahibi olmak isteyen Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği, bu işe talip. Güneydoğu için GAP projesi de kritik önemde. Derneğin Gaziantep İl Başkanı Muhammet Yıldız, ''Su sorunu çözülürse ithalatsız Türkiye'yi besleriz" dedi.

Abone ol

Haber-Kamera: Ekrem Demir

Suriye'deki iç karışıklık Türkiye'deki özellikle de sınır bölgelerindeki iş insanlarını olumsuz etkiliyor.

Sınır hattında iş yapan firmalar Suriye ile ilgili her açıklamayı umutla takip ediyor. Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziantep İl Başkanı Sayın Muhammet Yıldız, bölgedeki firmaların yaşadığı durumu Ulusal Kanal'a anlattı.

Savaştan önce Hatay'dan Mardin'e kadar Suriye sınır hattındaki bölgede yaklaşık 6 milyon kişi ekmek yiyordu. Suriye'deki iç karışıklık olmadan önce sınırdaki şehirlerde aktif bir ticaret vardı.

Muhammet Yıldız, güvenlik sağlandığı takdirde bölgenin canlanıp ticaretin yeniden ivme kazanacağını söyledi.

Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği Suriye'de kentlerin yeniden onarılma işine talip olduğu belirtti.

Yıldız, inşaatta çimento ve demirin önemini anlattı. Üretimi talebi karşılamadığını söyledi.

Üretim vurgusu yapan Yıldız GAP'a da değindi. Yıldız GAP konusunda şunları söyledi: ''Su sorunu çözülürse ithalatsız Türkiye'yi besleriz.''

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı Yurt Kamu kurumu ve özel kuruluşlarda mesai saati düzenlemesi Yurt Hatice Şen'den büyük fedakârlık: ''Ulusal Kanal her eve girsin diye yüzüğümü bağışlıyorum'' Yurt 105 yaşındaki Huriye Nine Kovid-19'u yendi Yurt