TGB Genel Sekreteri Okan Özkan: Bugün bizim de doğum günümüz

Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreteri Okan Özkan, Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu 19 Mayıs özel yayınına konuk oldu.

Abone ol

TGB’nin 19 Mayıs mesajını aktaran Özkan, "Öncelikle tüm Türk Milleti’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyorum. Biliyorsunuz TGB’nin de kuruluş tarihi 19 Mayıs 2006’dır. Bugün bizim de doğum günümüzdür. Geçmişten bugüne emekleri geçen yüz binlerce genç arkadaşımızı da tebrik ederiz. 19 Mayıs demek Türk milletinin emperyalizme karşı vatanını korumak için silah altına altına girdiği tarihtir. O yüzden bu açıdan da manidardır" diyerek günün anlam ve önemini aktardı.

Türkiye’deki siyasi birliği de değerlendiren Özkan, "Birlik, Türkiye’nin önündeki zorunluluktur. 19 Mayıs aynı zamanda milletin aynı gemide birleştiği gündür. O birlik Türk ordusunu meydana getirmiştir ve o ordu 9 Eylül günü düşmanı İzmir’den denize dökmüştür. Bugün tekrardan bu mesajların verilmesi gereklidir. Biz bugün aynı gemideyiz diyoruz. Bu gemiyi yürütmemiz gerekiyor. Biz de gençliği bu amaç etrafında birleştirme mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

TGB’nin kuruluşu için neden 19 Mayıs tarihinin seçildiğiyle ilgili ise Özkan, "19 Mayıs neden gençliğe emanet edildi? 19 Mayıs’ta ilk adımı atan önderlerimiz gençti. Gençlik marşımızın, onuncu yıl marşımızın içinde gençlik ile ilgili vurgular var. Mustafa Kemal’in her konuşmasında gençliğe atıflar var. Mustafa Kemal, Türk gençliğine bu kadar önem vermişken onun başlattığı mücadele tarihini kendimize kuruluş tarihi olarak seçtik. Sivas Kongresi'nde Tıbbiyeli Hikmet Atatürk’e eğer siz mandayı seçerseniz sizi de vatan yıkıcısı ilan ederiz diyor. Darülfünun öğrencileri mücadelenin her safhasında var. Sultanahmet Mitingi'nde kürsüye çıkan aydınlarımızı gençler koruyor. Andımızın yazarı Reşit Galip Atatürk’e hiç çekinmeden eleştirilerini dile getirebiliyor. Atatürk o gençlere hiç sen gençsin senin haddine mi demiyor. Bugün maalesef böyle anlayışlar mevcuttur. O nedenle bizim Atatürk’ün gençlere tavrını mutlaka öğrenmek zorundayız. Bugün gerçek Atatürkçülük yakaya rozet takmaktan ibaret değildir. Atatürkçülük, Atatürk gibi yaparak olur. Bu akşam 19 Mayıs’ın 101. Yılında balkonlardan İstiklal Marşı'mızı okumaya davet ediyorum.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine yanıt: TSK aslanlar gibi savaşıyor, zaferden zafere koşuyor Gündem 1919 ruhu ile saat 19.19'da balkonlara Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs açıklaması: Asla tesadüf değildir Gündem THY'nin 9 milyon sembolik yolculu 19 Mayıs özel uçuşu Gündem