Ağrı'da PKK'ya ağır darbe

Teröristler Hakkari Şemdinli'de Büyük Tepe Üs Bölgesi'ne saldırdı. Olayda bir vatandaşa ait 3 büyükbaş hayvan telef oldu. TSK, aynı bölgede 2 PKK'lının teslim olduğunu 1 PKK'lının da yakalandığını açıkladı. Ağrı'daki operasyonlarda ise 3 terörist öldürüldü, çok sayıda sığınak vuruldu, tuzaklar imha edildi.

Abone ol

PKK'lılar bir kez daha Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden askerlere saldırdı. Olayı Genelkurmay Başkanlığı duyurdu.

PKK'lılar, Toklu köyündeki Büyük Tepe Üs Bölgesine havanla saldırı düzenledi. Saldırıda bir vatandaşa ait üç büyükbaş hayvan telef oldu. Teröristlere anında karşılık verilince PKK'lılar kaçtı.

TSK, aynı bölgede iki teröristin teslim olduğunu, bir teröristin ise yakalandığını açıkladı.

Ağrı Dağı’nda dün başlatılan operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirildi. Bölücü örgütün sığınakları yok edilerek, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Teröristlerce askeri birliklerin geçiş güzergahına döşenen bombalı tuzaklar ise tek tek temizlendi. Ağrı Dağı eteklerindeki Güngören Mahallesi istikametine giden yolda 400 metre kabloya bağlı ve büyük bir tüple tuzaklanmış el yapımı patlayıcı imha edildi.

Operasyonları engellemek için Ağrı Dağı'na gitmek isteyen Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay ve beraberindeki 24 kişi de gözaltına alındı.

Diyarbakır'da da hareketli bir gün yaşandı. Merkez Sur ilçesinde patlama ve silah sesleri nedeniyle, Valilik sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Valiliktan yapılan yazılı açıklamada, halkın can ve mal güvenliği için merkez 15 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu. Yasak saat 05.00'te başladı.

HDP ve DBP'liler yine yasağı delmeye çalıştı ancak polis bu girişime izin vermedi.

Polis ilçenin tüm giriş ve çıkışlarını bariyer ve zırhlı araçlarla kapattı. Yasağı protesto eden bir grup, Ofis Semti Ekinciler Caddesi'nde yol kapatma eylemi yaptı. Yolun kapanması üzerine polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

ulusalkanal.com.tr

Bülent Arınç'ın o sözleri tartışma yarattı Gündem Atatürk ve Ermeni kökenli Türk yurttaşları arasındaki sarsılmaz gönülbağı Ermeni yalanını temelden çürütüyor! Gündem Bodrum'da skandal olay! Gündem TSK: Misliyle karşılık verildi Gündem