ABD'de 3 eyalette ulusal muhafızlar harekete geçirildi! Ulusal muhafızlar kimdir?

Amerika’da koronavirüs salgını kâbusa dönüştü. Vaka sayısı 20 bine, ölü sayısı 260’a ulaştı. Amerika’da koronavirüsün faturası ise hastalara kesiliyor. Bir kadından test yaptırdığı için 35 bin dolar alındı. New York Belediye Başkanı Blasio, “Koronavirüs, Büyük Buhran'dan bu yana ABD'deki en büyük iç krize neden olacak” dedi.

Abone ol

ABD'de koronavirüs hızla yayılırken ölümler de her geçen gün artıyor. Salgının faturası ise hastalara kesiliyor.

Dünyada Kovid-19'un en etkili olduğu ülkelerden ABD'de bilanço ağırlaştı. Ülkede vaka sayısı 19 bin 624'e, ölü sayısı 260'a ulaştı.

Sağlık sisteminin pahalılığı nedeniyle sık sık eleştirilen ABD'deki hastane faturaları Kovid-19 salgını nedeniyle bir kez daha gündeme geldi. Koronavirüs teşhisi konulan ve daha sonrasında tedavi olan Danni Askini isimli bir kadın, yaşadığı süreci sosyal medya hesabından anlattı. “Önüme 34 bin 927 dolarlık bir fatura geldi” diyen ABD’li kadın, devlet destekli sağlık sigortasına başvurduğunu ve bekleme sürecinde olduğunu aktardı.

Virüsün tüm bölgelere yayıldığı Amerika’da, New York eyaletinde koronavirüs ölümleri çift basamaklı rakamlara ulaştı. New York’ta yeni vaka sayısı 10 binin üzerinde seyrederken, bir gün önce 43 olan ölüm sayısı 56’ya yükselmiş durumda.

New York Belediye Başkanı Bill Blasio, yaptığı basın toplantısında, “Koronavirüs, Büyük Buhran'dan bu yana ABD'deki en büyük iç krize neden olacak. Bunu söylemekten nefret ediyorum, ama doğru. Artık bu krizin merkez üssüyüz” ifadelerini kullandı.

Bir açıklama da New York Valisi Andrew Cuomo’dan geldi. Cuomo, “Tıbbi malzeme üreten bütün özel şirketlerin kamulaştırmalıdır. 70 cent olan maskeyi 7 dolara satıyorlar. Biz almazsak başka ülkeye veriyorlar” dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, salgınının en yoğun görüldüğü New York, Washington ve California eyaletlerinde toplumsal olay ve doğal afet durumlarında yarı zamanlı görev yapan ulusal muhafızları aktivite ettiklerini duyurdu.

Ayrıca New York'ta Kovid-19 nedeniyle zorunlu olmayan tüm iş yerleri 22 Mart saat 20 itibariyle kapandı.

Ulusal muhafızlar kimdir?

Ulusal muhafızlar, ABD'de büyük çaplı toplumsal olaylar ve doğal afet döneminde müdahale etmek ve ülkenin iç güvenliğini sağlamak için görev alıyor.

Birçoğu sivil hayat yaşayan ve yarı zamanlı orduda görev alan ulusal muhafızlar, hem eyaletlerin hem de federal hükümetin yönetimi altında bulunuyor.

ulusal.com.tr

İtalya'da ölü sayısı 5 bin 476'ya yükseldi Dünya İran'da koronavirüs salgını: 1812 ölü Dünya Suudi Arabistan'da koronavirüs nedeniyle kısmi sokağa çıkma yasağı Dünya Karadağ'da yeni tip koronavirüs kaynaklı ilk ölüm Dünya