Askerin yemek duası değişti

İçişleri Bakanlığı kışlalara genelge gönderdi, askerin yemek duası değiştirildi.. Bundan böyle askeriyedeki yemek duaları 'Tanrımıza hamdolsun' diye değil, 'Allahımıza hamdolsun' diye başlayacak.

Abone ol

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin imzasıyla birliklere gönderilen emir yazısı doğrultusunda bundan sonra yemek duası "Allah'ımıza hamd olsun, milletimiz var olsun" şeklinde yapılacak. Birliklerin yemekhanelerindeki tabelalarda yazılı olan "Tanrımıza hamd olsun, milletimiz var olsun" ifadesindeki "Tanrı" sözü yerine "Allah" ifadesi kullanılacak.

Alınan bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığına intikal eden bilgi ve başvurularda, yemek duasıyla ilgili bazı tereddütlerin yaşandığı ve uygulamada farklılıklar olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçildi.

Levhalar da değişecek

Yemek duasında tereddütleri ortadan kaldırmak ve birliği sağlamak amacıyla Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin imzasıyla birliklere emir yazısı gönderildi.

Buna göre, birlik, karargah ve kurum amirliklerince yemekhanelerde bulunan yemek duası levhaları "Allah'ımıza hamd olsun, milletimiz var olsun" şeklinde düzenlenecek ve yemeklerden önce edilen dua da bu şekilde yapılacak.

Konu ile ilgili 2016 yılında Mersin'de yaşayan bir vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, yemek duasında geçen 'Tanrı' kelimesinin değiştirilmesini istemişti.

Komisyon, talebi Milli Savunma Bakanlığı’na sormuştu. Bakanlık “TSK’da yemek duası uygulamasının yıllardır devam eden yerleşik bir uygulama olduğu değerlendirilmiştir” yanıtı göndermişti.

Komisyon, dilekçe ile ilgili başka bir işlem yapmama kararı almıştı.

Bingöl'de zırhlı araç devrildi: 1 asker şehit Gündem Satı Bahadır Köse "çatı davasında" savunma yaptı Gündem Adalet Bakanı Gül'den Adil Öksüz açıklaması Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan telefon diplomasisi Gündem