Doların yukarı yönlü seyri sürüyor

Amerika'daki başkanlık seçimlerinden sonra doların yukarı yönlü seyri sürüyor. Artış eğilimini hızlandıran dolar, 3 lira 30 kuruş seviyesine ulaştı. Uzmanlara göre, doların ateşini düşünmenin iki yolu var. Ya Merkez Bankası faiz artışına gidecek ya da piyasaya müdahale edecek. Ancak hem hükümetin "fazi indirim" politikası hem de Merkez Bankası'nın döviz rezevrlerindeki yetersizlik bu iki seçeneğin de zayıf olduğunu gösteriyor.

Abone ol

Doların ateşi fırladı. Amerika'daki seçimlerden sonra yükselişe geçen dolar 3 lira 30 kuruş seviyesine dayandı.

Uzmanlara göre, kurdaki olağanüstü artışı önlemek için iki seçenek var. Ya Merkez Bankası faiz artışına gidecek ya da piyasalara müdahale edecek.

Ancak mevcut durumda bu iki seçenek de pek mümkün görünmüyor. Zira hükümetin fazi indirimi politikası Merkez Bankası'nın hamle yapmasını baskılıyor.

Merkez Bankası'nın piyasalara likidite desteği sağlaması için de yeterli rezervi bulunmuyor.

Şimdiye kadar kurdaki artış, ülkeye giren sıcak parayla baskılanıyordu. Kaynağı belli olamayan "net hata noksan" kaleminde de önemli ölçüde azalma görülüyor. Daha önce ülkeye giren kaynağı belli olmayan döviz miktarı 2 milyar dolara kadar çıkarken Eylül ayında bu rakam 36 milyon dolara geriledi.

ulusalkanal.com.tr

31 şirkete atanan kayyumların yetkileri, TMSF'ye devredildi Ekonomi Petrol işçileri iş bıraktı Ekonomi Sigara satışında yeni dönem Ekonomi Doların ateşi yükseldi Ekonomi