ASELSAN çalışanlarına ByLock operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 8'i ASELSAN'da görevli toplam 18 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Öte yandan, Tekirdağ, Bursa, Adana, Niğde, Karaman ve Muğla'da da FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltılar var.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'ye üye olma suçundan yürütülen soruşturma kapsamında ASELSAN'da görevli 8 kişi ve bu kişilerle ByLock üzerinden yazıştığı tespit edilen Ankara'daki başka kamu ve özel kurumlarda çalışan 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

ASELSAN'da görevli 8 kişiden 4'ünün halen görevde olduğu, diğer 4'ü hakkında ise ihraç işlemlerinin daha önce yapıldığı belirtildi. Toplam 18 kişinin gözaltı işlemleri için operasyon sürüyor.

Tekirdağ'da FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finans kaynağı sağladıkları iddiasıyla aralarında iş adamları ve özel şirket çalışanlarının da bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa'da aralarında örgütün Osmangazi İlçesi mütevelli heyeti sorumlusunun da bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Adana, Bursa, Niğde ve Karaman'da daha önceden belirlenen 29 adrese şafak vakti eş zamanlı baskın yaptı.

Operasyonda aralarında öğretmenlerinde bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması soruşturması kapsamında Muğla merkezli 24 ilde 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

ulusalkanal.com.tr

KOSGEB'de Recep Biçer dönemi bitti Gündem Başına ödül konulan teröristler tek tek öldürülüyor Gündem Kaynak Holding yöneticilerine dev operasyon Gündem Hizan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi Gündem