Kartal deplasmanda güldü

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in 17. hafta kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmada Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 69. dakikada Demba Ba ve 77. dakikada Olcay Şahan kaydetti.

Bu arada Beşiktaşlı futbolcu Pedro Franco, 90. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Siyah-beyazlılar bu galibiyetle puanını 38'e yükseltirken, Gençlerbirliği 22 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

11. Dakikada Gençlerbirliği'nin sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Beşiktaşlı futbolcular topu uzaklaştırdı.

28. dakikada orta sahada topu alan Demba Ba rakip kaleye doğru ilerlerken, Gosso tarafından düşürüldü. Hakem Kamilabitoğlu, Gosso'ya sarı kart gösterdi.

29. dakikada Gökhan töre sağ kanattan ortaladı. Demba Ba'nın kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

34. dakikada Guido Koçer ceza sahasının sol tarafında düşürüldü. Serbest vuruşu Petrovic kullandı, top üstten auta gitti.

41. Dakikada Olcay Şahan ile Gençlerbirliği kalecisi Ramazan arasında tartışma yaşandı. Hakem Kamilabitoğlu'nun, tarafları uyarması sonucu tartışma büyümeden sonlandı.

42. dakikada Gençlerbirliği'nin ceza alanında karambol yaşandı. Beşiktaşlı futbolcular, pozisyonu gole çeviremedi.

45. dakikada Mervan Çelik, sağ kanattan topu süren Mervan Çelik, faulle durduruldu.

48. dakikada Motta'nın sol kanattan ortaladı. Demba Ba altı pas üzerinden yaptığı kafa vuruşunda, Gençlerbirliği kalecisi Ramazan topu kale çizgisinden çeldi.

53. dakikada Beşiktaş'ın ceza sahasına güzel hareketlerle giren Mervan Çelik'in vurduğu şutu, kaleci Tolga güçlükle çıkardı.

55. dakikada Demba Ba 2 futbolcunun arasından ceza sahasına girmeye çalışırken etkisiz bir şut çekti. Meşin yuvarlak, kaleci Ramazan'ın kucağına gitti.

60. Dakikada Gençlerbirliği'nin teknik patronu İrfan Buz, Mervan Çelik'i oyundan aldı. Mervan'ın yerine oyuna Liviu İon Antali dahil oldu.

62. Dakikada Guido Koçer, ceza alanının sağ çaprazından topa vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Tolga'nın kucağında kaldı.

63. Dakikada Demba Ba'nın ceza sahasının içinde vurduğu top, Atiba'nın önünde kaldı. Atiba'nın şutu az farkla yandan auta gitti.

64. dakikada Gençlerbirliği ve Beşiktaş oyuncu değişikliğine gitti. Beşiktaş'ta Oğuzhan oyundan çıktı, yerine Kerim Koyunlu girdi. Gençlerbirliği'nde ise Uğur Çiftçi, İbrahim Pehlivan'ın yerine oyuna girdi.

68. dakika Kerim Koyunlu ceza alanı çizgisinin hemen bitişiğinde Gençlerbirliği defansı tarafından yere düşürüldü.

69. dakikada Demba Ba'nın kullandığı serbest vuruşta, top filelerle buluştu. Maçta skor 0-1.

74. dakikada sahada Atiba'ya faul yapan Ahmet Yılmaz Çalık, sarı kartla cezalandırıldı.

77. Dakikada Serdar Kurtuluş'un sağ kanattan yaptığı ortaya, Olcay Şahan altı pastan sağ ayağıyla dokundu. Kaleci Ramazan yavaş gelen topu kontrol edemedi ve meşin yuvarlak ikinci defa ağlarla buluştu. Maçta skor 0-2.

80. dakikada Oğuzhan'ın ceza sahası çizgisinden vurduğu topu, kaleci Ramazan rahatlıkla kontrol etti.

81 dakikada Kerim sağ taraftan rakip ceza sahasına girip, Gökhan töreye pas verdi. Töre'nin ceza alanı içinden vurduğu şut üstten auta çıktı.

83. Beşiktaşlı Necip Uysal sarı kart gördü.

88. Gençlerbirliğinden Petkoviç itirazdan sarı kart gördü

89. dakika da Beşiktaş ikinci oyuncu değişikliğini, Gökhan ve İsmail Köybaşı ile yaptı.

90. dakikada Gençlerbirliğinin atağını faulle kesen Franco kırmızı kart gördü.

90+1. Dakikada Gosso'nun yerine Çağrı Bülbül girdi

90+3. Te ise Beşiktaş son oyucu değişikliğini ise Olçay, Atınç değişikliği ile yaptı

Karşılaşmanın son bölümleri karşılıklı ataklarla geçti ve Beşiktaş deplasmanda Gençlerbirliğini 2-0 yenerek puanını 38 çıkarırken, Gençlerbirliği 22 puanda kaldı.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Buz: "Futbolcularım ellerinden gelen her şeyi yaptılar"

Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba: "Bu tarz maçlarda ilk golü atmak her zaman zordur"

Olcay Şahan: "Tolgay Arslan, Beşiktaş camiasına katkı sağlayacaktır"

Gençlerbirliği'nin kendi sahasında Beşiktaş'a 2-0 mağlup olduğu karşılaşma sonrası teknik direktör İrfan Buz açıklamalarda bulundu.

Futbolda bu gibi sonuçlar olduğuna dikkat çeken Buz, "Gerçekten iyi hazırlanmıştık. Futbolcularım ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Eksiklerimiz hissedildi. Bir Stancu, İrfan Can, Tomic daha ileriye atabilirdi. Ama şöyle bir durum var 0-0 maç devam ederken frikik golü ve basit yediğimiz ikinci golden sonra 2-0 üzücü oldu. Buradan dönmemiz zordu. Daha öncesinde pozisyonlar yakalamıştık. 1-0 öne geçmiş olsak daha farklı olabilirdi. Yapacak bir şey yok önümüze bakacağız. Genç arkadaşlarımız var. Önümüzde Cizre ve Rize maçlarımız var. Yola devam yapacak bir şey yok" dedi.

Maç sonrası açıklamada bulunan Beşiktaş'ın Senegalli golcüsü Demba Ba ise, attığı frikik golünü değerlendirdi. Maç berabere giderken attığı gol nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade eden golcü oyuncu, "Çok önemli bir andı. Bu tarz maçlarda ilk golü atmak her zaman zordur" diye konuştu.

Maçın adamı olarak Kerim'i gördüğünü ifade eden Demba Ba, şunları söyledi:

"Gerçekten mükemmel bir çocuk. Antrenmanlarda çok çalışıyor kendini geliştirmek için. Maç girdi çok kısa sürede bize çok şey verdi. Benim açımdan maçı adamı" dedi

Beşiktaş'ın ikinci golünü kaydeden Olcay Şahan ise maç boyunca oyunun kontrolünü kendilerinde olduğunu vurgulayarak, "Takım halinde iyi oynadığımızı düşünüyorum. İkici yarının başında biraz koptuk. Orta saha ile defan arasında kopukluk vardı. Ama oyunu dengeledik. Çok sakatımız vardı. Ama arkadaşlarımızın yerine oynayanlar çok iyi mücadele ettiler. İkinci yarıya iyi başladık en önemlisi bu. Her üç günde bir maçımız var. İlk yarı başında yakaladığımız seriyi yakalamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'a Hamburg'dan transfer olan Tolgay Arslan ile ilgili değerlendirmeden bulunan genç futbolcu, Beşiktaş'ın transferlerde nokta atışlar yaptığını, Tolgay'ın da katkısının büyük olacağını, ayrıca Almanya'da uzun süredir oynadığını ve Beşiktaş camiasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Son olarak maç içerisinde Gençlerbirliği kalecisi Ramazan ile yaşadığı gerginliği değerlendiren Olcay Şahan, kendisine faul yaptığını ve daha sonra söylenmeyecek sözler söylediğini belirterek, "Beşiktaşlı futbolcular çok iyi bir karaktere sahiptir. Bizim karakterimize bu yakışır. Benim gibi futbolcuya karakterimi yakıştıramıyormuş. Allah büyüktür ikinci golü ben attım. Benim kalbimin temiz olduğunu karakterimi tüm Türkiye'ye kanıtlamışım. Fazla konuşulacak bir şey yok."

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: "Hak ederek kazandık"

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Şensoy: "Gençleri geliştirip, performanslarında iniş çıkış planlamamak yanlış olur"

Gençlerbirliği Yardımcı Antrenörü Naci Şensoy, "Gençleri geliştirip, performanslarında iniş çıkış planlamamak yanlış olur" dedi.

Şensoy, 2-0 kaybettikleri Beşiktaş maçının ardından düzenlenen basın toplantısına ikinci yarı oynadığı futbol nedeniyle siyah-beyazlı rakiplerini tebrik ederek başladı.

Karşılaşma öncesi Beşiktaş maçının karakteristik özelliğinden bir tanesinin rakiplerinin derbi maçlarda karnesinin kötü olduğunu ancak 8 deplasmandan 7 galibiyet aldığını, sadece Kayseri Erciyesspor'a yenildiğini hatırlatan Şensoy, "Müthiş bir deplasman performansı. Diğer taraftan Gençlerbirliği de evinde yenilmiyordu. Tırnak içinde derbi maçı oynandı. Bu gençlerle ilk devrenin son 9 maçında sadece Trabzonspor yenilgimiz vardı. Onlarla hem gelişimi sağlamak hem de böyle bir performans yakalamak kolay değildi" diye konuştu.

Tomic, Stancu, İrfan Can Kahveci, Nizamettin ve yeni transfer Landel'in eksikliğini hissettiklerini dile getiren Naci Şensoy, şöyle devam etti:

"İlk devre maç orta saha mücadelesiyle geçti. Kontrol rakibimizde gibiydi ama neredeyse hiç pozisyon vermedik. 2. yarı biz Mervan ile biz öne geçmemiz geçseydik farklı gelişebilirdi. 65. dakikadan sonra Beşiktaş oyun üstünlüğünü aldı. 2. golden sonra oyunu çevirmek artık zordu. Gençleri geliştirip onlarının performanslarında iniş çıkış olmamasını planlamak yanlış olur. Bu gençlerle ligin ilk devresinde gurur duyduk bu maçtan sonra da gurur duymaya devam edeceğiz."

Ankara temsilcisi olarak İstanbul takımını yenmek istediklerini ancak başaramadıklarını belirten Şensoy, "Önümüzdeki hafta Çaykur Rizespor maçı bizim için çok daha önemli, esas rakibimize karşı iyi oynayıp 3 puan almak istiyoruz" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise "Bir sihirli ana ihtiyacımız vardı. Demba Ba'nın golüyle o sihirli an oluştu" diye konuştu.

Çok mutlu olduklarını belirten Bilic, "Bunun bir kaç sebebi var hem lige hem 2 yarıya deplasman galibiyetiyle başlamak her zaman çok önemlidir, ligin en zor deplasmanlarından birini kazanarak başlamak çok daha önemlidir" şeklinde konuştu.

Hak ederek kazandıklarını ve karşılaşmanın tamamında üstün tarafın kendilerini olduğunu ifade eden Bilic, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İlk yarıda ev sahibine fırsat vermedik, pozisyon üretemesek de benim kişisel fikrim verilmeyen iki penaltımız vardı. Devre arasında tempoyu yükseltelim, daha çok tehlike yaratalım dedik. Bunu da yaptık. ikinci yarının ilk 15 dakikası maçın akışının belirlendiği bölümdü, oyun orada koptu. Biz çok daha üstündük ama rakibimiz de pozisyonlar buldu ve o bölümde skor hala 0-0'dı. Geriye düşsek iş çok zor hale gelebilirdi. Üstünlüğümüzü koruduk. Bir sihirli ana ihtiyacımız vardı. Demba Ba'nın golüyle o sihirli an oluştu. Onun ardından ikinci gol geldi, üçüncü de gelebildi. Tamamen hak ederek 3 puanı aldık."

Bilic, oyuna çok müdahale etmesine ilişkin soruya ise şu şekilde cevap verdi:

"Oyuncularıma faydası var, biz bu şekilde tercih ediyoruz. Ben de kulübede oturup izlemeyi tercih ederim. Benim açımdan tehlikeli bir durum ama oyuncularım açısından faydası oluyor. Oyunun akışıyla ilgili düzenlemeler yapabiliyoruz. Destek verip onları teşvik etmeye çalışıyorum. Çok tercih edilebilir bir durum değil. Deyim yerindeyse sürekli radardayım."

Beşiktaş'ın her ilk yarıda farklı oynadığına ilişkin yoruma ise şu şekilde yanıt verdi:

"Biz karşılaşmaların ilk ve ikinci yarılarına aynı şekilde çıkıyoruz. Hem Türkiye hem de Avrupa'da ilk yarılar çok daha denk geçiyor. İlk yarılarda rakibin direncini kırmak zor oluyor. Sürekli gol arayan ve hücum eden takımsanız bu çok daha zor oluyor. Türkiye'de de daha iyi liglerde de bu böyle oluyor. Sabırlı davranmanız gerekiyor. Bugün de ilk yarıda öyle oldu. Rakibin direncini ancak ikinci yarıda kırabildik."

Blic, Tolgay Arslan transferine ilişkin ise "Önce bize geliyordu sonra Trabzonspor devreye girdi. Devre dışı kaldığımızı düşünüyorduk. Sonra ibre tekrar bize döndü. Şaka yollu söyleyeceksem oyuncu Ümraniye'ye gelene kadar beklemek lazım. Türkiye'de her an her şey olabilir. Tolgay'ın kadroya katılmasından memnunuz. Bir Türk oyuncu, genç bir oyuncu Almanya deneyimi var. Bize de katkı yapacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Kadro derinliğini mutlaka yükseltmeleri gerektiğini daha önce söylediğini hatırlatan Bilic, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şampiyonluk yarışındayız. Avrupa Ligi'nde yola devam ediyoruz. Kupada da devam edebilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Milosevic, Opare ve Tolgay Arslan'ı transfer ettik ve bu da bize yeteri kadar kadro derinliği sağlıyor. Ama en büyük transferimiz dönmesine az kalan Mustafa Pektemek olacak."

ERCAN ATA - ALİ DANAŞ / ANKARA-DHA

Tolgay Arslan sağlık kontrolünden geçti Spor Slaven Bilic'ten o iddiaya yalanlama Spor Michael Essien bombası! İstanbul'a geliyor! Spor Transferin son gününe kadar imza atabilir Spor