Çavuşoğlu: PKK, Suriye ve Türkiye için ortak tehdit

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK ile mücadelede Suriye ile işbirliği yapılabileceğini söyledi. Bölgesel aktörleri tanımak gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Rusya'nın, ABD ve Avrupa ülkeleri gibi PKK'ya silah ve para yardımı yapmadığını belirtti. Dışişleri Bakanı, Doğu Akdeniz için işbirliği çağrısını yineledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Cavuşoğlu, CNN televizyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Moskova'da yapılan Suriye zirvesi de sıcaklığını koruyor. Çavuşoğlu'na, bu görüşme sonrası Şam ile doğrudan temas kurulup, kurulmayacağı soruldu.

Dışişleri Bakanı, PKK/YPG'nin Suriye ve Türkiye için ortak tehdit olduğunu söyledi. Rusya ve PKK ilişikisine ilişikin soruya Çavuşoğlu, ABD ve Avrupalı koalisyon ülkelerinin yardımlarını hatırlatarak cevap verdi.

Siyaset gündemini domine eden Libya'da ateşkes sürecinin bölgesel etkilerini anlattı Çavuşoğlu.

Doğu Akdeniz'de vatan sınırlarını korumak için atılan adımlardan geri atılmayacağını belirten Çavuşoğlu, işbirliği çağrısı yaptı.

ulusal.com.tr

Kerkük'te 16 Ocak Türkmen Şehit Günü kapsamında anma töreni düzenlendi Gündem AK Partili belediye başkanları projelerini Ulusal Kanal'a anlattı Gündem Erol Aras son yolculuğuna uğurlandı Gündem Kılıçdaroğlu 'tek aday' demişti! Kongre süreci tartışmalı geçiyor Gündem