Avrasya ülkelerinde Kovid-19 vakaları arttı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi Avrasya ülkelerini de etkisi altına aldı. Vaka sayıları günden güne artıyor. Önlemler de üst seviyelere çıkarılıyor.

Abone ol

Avrasya ülkelerinde Kovid-19 vakaları arttı. Önlemler de sıkılaştı.

Rusya’da vaka sayısı 32 bini geçti. Vakalar ülkenin tüm bölgelerine yayıldı. Salgının etkisini en çok hissettirdiği yer ise başkent Moskova oldu.

Ukrayna ise vaka sayısı 5 bine yaklaştı. Vaka sayısının artması üzerine Kiev’e girişlerde vatandaşlara sağlık kontrolü yapılmaya başlandı. Uzun kuyruklara neden olan bu kontrolün 20 nisan’a kadar devam etmesi bekleniyor.

Kazakistan’da da Almatı'da Sınır Muhafız Hizmeti Akademisinin 54 öğrencisinin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığını belirtildi.

Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te bulunan bir sağlık merkezi 4 çalışanında kovid-19 tespit edilmesinin ardından kapatıldı. Merkezin çalışanları karantinaya alındı. İstanbul’da bulunan 211 Kırgızistan vatadaşının da Türkiye’nin destekleri ile tahliye olacağı açıklandı.

Vaka artışlarının devam etmesi ile Özbekistan’da yeni önlemler alınmaya başladı. Önlemler kapsamında emekli maaşları ve sosyal yardım ödemelerinin nakit para yerine banka kartlarıyla yapılmasına karar verildi. Namangan bölgesinde kovid-19 için 150 yataklı hastane ve 1200 yataklı karantina merkezinin inşaatına başlandı.

Gürcistan da tedbirler doğrultusunda özel araç kullanımını yasakladı.

Bugüne kadar kovid-19 vakasının görülmediğini iddia eden Tacikistan vaka belirtmese de önlemler almaya devam ediyor. Ülke de camilerde Cuma namazları ile Ramazan ayı boyunca teravih namazının kılınmamasına ve toplu iftarların yapılmamasına karar verildi.

ulusal.com.tr

İspanya, Portekiz ve Fransa'dan Kovid-19 ile mücadelede AB'ye 'ortak hareket' çağrısı Dünya Trump, Demokrat eyalet valilerine Twitter üzerinden savaş açtı Dünya ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 33 bini geçti Dünya Vuhan'da virüs kaynaklı can kaybı verileri güncellendi Dünya