Mısır'da işçiler grevde

Mısır’da on binlerce tekstil işçisi greve çıktı. İşçiler asgari ücretin artırılması ve ödenmeyen maaşlarını alabilmek için 10 Ocak'tan bu yana fabrikayı işgal eylemini sürdürüyor.

Abone ol

Mısır'ın Mahalla kentinde onbinlerce tekstil işçisi greve çıktı.

Grev, kamu işletmesi olan Mısır İplik Dokuma Fabrikası ile Helvan İplik ve Dokuma Fabrikası’nda 10 Ocak'tan bu yana devam ediyor. Emekçiler grevi, fabrika işgaliyle sürdürüyor.

Tekstil işçileri asgari ücretin artırılması, ödenmeyen iki aylık ücretleri ve ikramiyelerini almak için grevde. İşçiler ayrıca, rüşvet ve kamu ihalelerine fesat karıştırdığı için fabrikanın üst düzey yöneticilerinin de işten çıkarılmasını istiyor.

Grev Mısır'a hızla yayılıyor. Tekstil işçilerinin grevine Mahalla’daki birçok küçük işletmede çalışan emekçiler de destek veriyor. Mahalla'da yaklaşık 2 bin işçi destek grevine çıkarken, Başkent Kahire’deki tekstil işçileri de grevcilere destek için iş bırakma eylemi yaptı.

Mısır'da ücretlerin artırılması ve çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen sağlık çalışanları da grevde.

ulusalkanal.com.tr

''Raydan çıkarma çabası var'' Dünya 'Atatürk Türkiye’sini kuracağız' Dünya ''Rumlara İsrail Şemsiyesi'' Dünya İspanyollar topa tuttu Dünya