İsrail, Filistin'de işgal ettiği yerleri ilhak etmek için harekete geçti

İsrail, ABD'nin desteği ile Filistin'de işgal edilen yerleşim yerlerinin ilhakı için harekete geçti. ABD Dışişleri Bakanı, ilhak planını görüşmek üzere Tel Aviv'e gitti. Filistin yönetimi ise Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın çağrısıyla İsrail'in "ilhak planını" görüşecek.

Abone ol

İsrail, Filistin'de işgal ettiği yerleri ilhak etmek için harekete geçti. Son seçimlerde istediği istikrarı sağlayamayan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yardımına ABD koştu.

Yüzyılın Anlaşması planı ile Filistin'i ortadan kaldırmayı hedefleyen ABD'nin Dışişleri Bakanı, İsrail'e gitti. ABD Dışişleri Bakanı ve İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, Batı Kudüs'te ortak basın toplantısı yaptı.

İlhakı görüşmek için İsrail'e gelen Pompeo, Çin ve İran'ı hedef aldı.

İkilinin esas gündemi İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Filistin toprağı olan Ürdün Vadisi'nin "İsrail'e ilhak"ını sağlamak.

Netenyahu hükümetine tepkiler sürerken Pompeo'nun ziyaretini tepki ile karşılayan İsrailliler, eylem yaptı. İsrailli emekli askerler ve güvenlik uzmanlarından oluşan 300 kişinin hazırladığı pankart Pompeo'nun geçeceği güzergahdaki bir binaya pankart asıldı. Batı Kudüs'teki Begin Boulevard sokağındaki bir binaya asıldı.

İngilizce ve İbranice hazırlanan afişlerde, "İsrailli 300 komutan ve güvenlik uzmanı, tek taraflı ilhakın İsrail'in güvenliğine tehdit olduğu konusunda hemfikir." mesajına yer verildi.

Filistin yönetimi ise ilhak planına karşı toplanıyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın çağrısıyla Ramallah'ta 16 Mayıs'ta toplantı düzenlenecek. Toplantıya Filistin Kurtuluş Örgütü ve Filistinli grupların liderleri katılacak.

Hamas ve İslami Cihad, İsrail'in "ilhak planının" görüşüleceği Ramallah'taki toplantıya güvenlik gerekçesi ile sıcak bakmıyor. Hamas, bu tür toplantıların Batı Şeria'da düzenlenmesini istiyor.

ulusal.com.tr

İngiltere'de normalleşmede ilk adım atıldı Dünya Fransa'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 27 bini geçti Dünya AB yavaş ve kademeli şekilde normalleşecek Dünya Avrupa'da normalleşme adımları hızlandı Dünya