Ücretli öğretmenler mağdur

Eğitime verilen 3 haftalık ara, yaklaşık 80 bin güvencesiz çalışan ücretli öğretmeni mağdur etti. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışamayan öğretmenler, maaşlarını alamıyor, başka işe de giremiyor. Kısa çalışma ödeneğinden de faydalanamayan ücretli öğretmenler kaygılı.

Abone ol

Yaklaşık 80 bin ücretli öğretmen yeni tip koronavirüs nedeniyle mağdur oldu.

Yeni tip koronavirüs nedeniyle 16 Mart’ta okullardaki eğitime 3 haftalık bir ara verildi. Düşük maaş ve güvencesiz çalışan ücretli öğretmenler ise bu süreçte kaygılı. Çünkü ücretli öğretmenler, çalıştıkları saat başına maaş alıyor.

Öğretmenler, geçinemediklerini, ev kiralarını bile ödeyemediklerini belirtiyor. Eğitimciler, salgın nedeniyle başka bir iş de bulamıyor. Ücretli öğretmenlerin sayısı, süreçten çok büyük bir kesimin etkilendiğini gözler önüne seriyor.

Çalışma uzmanları, mevcut yasaya göre kriz ve salgın gibi durumlarda ücretli öğretmenlerin maaş güvencesi olmadığını söylüyor. Ücretli öğretmenler, kısa çalışma ödeneği gibi haklardan da faydalanamıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı okulların 30 Mart’ta tekrar açılacağını duyurmuştu. Ancak tatilin uzama ihtimali de ücretli öğretmenleri endişelendiriyor. Zira, ücretli öğretmenler, eğitimin ara verildiği süre için maaş alamayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenlerin maaş düzenlemesinin hukuksal boyutunun olduğunu söylemişti.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

Özel okullar da telafi eğitimleri yapacak Sağlık 4 ilin korona testleri Malatya’da yapılıyor Sağlık Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Çin'den Kovid-19 için getirilen ilaçlar 40 şehre dağıtıldı Sağlık Hantavirüs nedir? Çin’de bir kişide ortaya çıktığı iddia edilen hanta virüsü nasıl bulaşır? Hantavirüs yeni mi çıktı? Sağlık