Adalet Kulesi’nin önünde kendiğilinden oluşan çukur endişe yarattı

Topkapı Sarayı'nın bahçesinde 3 metre çapında çukur oluştu. Hazine bölümünde meydana gelen çatlakların ardından, Adalet Kulesi’nin önünde kendiğilinden oluşan çukur endişe yarattı.

Abone ol

Topkapı Sarayı hazine bölümündeki derin çatlaklardan sonra, bahçede kendiliğinden oluşan üç metre çapındaki çukur müzede tedirginliğe neden oldu.

Saray, hazine bölümü eserlerinin sergilendiği Fatih Köşkü’nün duvarlarında ve kubbesinde oluşan yarıklar ile geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

Tarihi köşkte oluşan yarıkların zeminde yaşanan oynamalardan kaynaklandığı ileri sürülmüş, kaymalarının önüne geçebilmek amacıyla bilimsel araştırma başlatılmıştı.

Yazın kurak geçmesine rağmen ikinci avluda çim zeminin kendiliğinden çökmesi Topkapı Sarayı’na dair endişeleri artırdı.

Adalet Kulesi’nin önünde oluşan yaklaşık üç metre çapında ve 2 metre derinliğindeki çukurun etrafı güvenlik şeridi ile koruma altına alınırken, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, obruğu andıran çukur hakkında korkulacak bir durum olmadığını, araştırmanın devam ettiğini açıkladı.

Bahçenin bu bölümünde riskin halen devam ettiği ileri sürülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Kaptan: Gişelerin İstanbul sınırına taşınması gerekiyor Gündem Türkiye ile İsrail 10 gün içinde atanacak isimleri belirleyecek Gündem Eski GATA Komutanı Tarık Özkut: Askeri hastaneler ülke için bir ihtiyaçtır Gündem 'Kozanlı Ömer'in sırrı ortaya çıktı Gündem