Suriyelilere üniversite fırsatı

Üniversitelerdeki boş kontenjanlara Suriyeli mülteciler yerleştirilecek. "Yükseköğrenim ve Mülteciler" konulu panelde konuşan YÖK üyesi Mehmet Şişman bu konuda çalışmaların başladığını söyledi.

Abone ol

Suriyeli sığınmacılara üniversite fırsatı geliyor. Meslek yüksekokullarında atıl kalan kontenjanların Suriyeliler için değerlendirilmesi konusunda çalışmalar başladı.

Birleşmiş Milletler Eğitim Kültür ve Bilim Örgütü Göç Kürsüsü tarafından "Yükseköğrenim ve Mülteciler" konulu panel düzenledi. Panelde, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Profesör Doktor Mehmet Şişman, sığınmacıların bir bölümünün Türkiye'de kalıcı olduğunu düşünerek çalışma yaptıklarını ve atıl kalan kontenjanları Suriyeli mülteciler için değerlendireceklerini açıkladı.

Yüksek öğretim konusunda Suriyeli öğrencilerin talepleri de değerlendirmeye alındı.

İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ayşegül Komsuoğlu da Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 2014-2015 eğitim öğretim yılında 230 bin olan Suriyeli öğrenci sayısının, 2017-2018’de 550 bine kadar yükseleceğini, Suriyelilerde okullaşma oranının ise yüzde 30'dan yüzde 65’e çıkacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Eski MHP Belediye Başkanı Tuncay Mutluer'in Vatan Partisi'ne katılması, MHP teşkilatını tedirgin etti Gündem "MHP tabanı 'hayır' diyor" Gündem Mardin'in Kara Fatması Gündem Tunceli'de 450 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi Gündem