KKTC'de FETÖ'cü yapılanma var mı? Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yanıtladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TBMM'yi ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek olan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, FETÖ'cü darbe girişimi gecesi bombalanan TBMM'yi ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Akıncı şunları söyledi:

KIBRIS'TA FETÖ VARLIĞI

Hükümetimiz ilk günden FETÖ/PDY örgütünü terör örgütü olarak ilan etti. O anlamda bir eksikliği gidermiş oldu. Demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde var olan verilere dayalı olarak hareket edebiliriz. Hukuk devleti olarak bu konuda bilgi, belge veri varsa bunun gerekleri yerine getirilecektir. Herhangi bir tereddüt söz konusu olamaz.

"ESAS GELİŞ AMACIM KIBRIS SORUNU"

Esas geliş amacım Kıbrıs sorunu. İçine girdiğimiz kritik dönemeçte KKTC'nin Cumhurbaşkanı olarak BM'nin genel kurulunu da Eylül'de toplanacağını düşündüğümüz zaman 7 tane kritik toplantının da yapılacağı bu dönemde Türkiye ile yakın istişareyi üst düzeye çıkarmak noktasında sayın Erdoğan'ın davetiyle burada bulunuyorum.

TÜRKİYE'DEKİ DARBE GİRİŞİMİ SÜRECİ

Burada bulunmanın ikinci önemli nedeni de 15 Temmuz'da yaşananlar nedeniyle tüm Türkiye'ye taziyelerimi iletmek. Onların acılarını paylaşmak ve bir daha Türkiyemizin böylesi acıları yaşamamasını diliyorum. Kıbrıs Türk halkının bir bütünlük içinde darbeyi kınadığını sizlere hatırlatmak istiyorum. Halkın düşüncelerini bizzat ben açıklamaya çalıştım o gece.

Türkiye'nin demokrasinin mabedi TBMM altında tüm dünya gibi Türk halkı da o gece Meclis'in demokrasisine, iradesine ne kadar bağlı olduğunun güzel bir kanıtını oluşturdu.

ulusalkanal.com.tr

Cezaevlerinden tahliyeler başlıyor Gündem Yetenek Sizsiniz finalisti de gözaltına alındı Gündem ABD'deki FETÖ çiftliğinin parası, Türkiye'den gitti Gündem Zekeriya Öz'ün kaçmasıyla ilgili yeni gelişme Gündem