Korkunç iddia: Facebook, İnstagram kullanıcılarının kamerasını mı açıyor?

Facebook yeni bir suçlama ile karşı karşıya. Sosyal medya platformuna bir İnstagram kullanıcısı tarafından dava açıldı. Davanın gerekçesi ise, "Instagram platformu üzerinden kullanıcıların mobil telefonlarının kameralarını açarak casusluk yapmak"!

Abone ol

Dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook yeni bir suçlama ile karşı karşıya.

Facebook'un, Instagram üzerinden kullanıcıları gözetlediği öne sürüldü.

Bu çarpıcı iddia, Brittany Conditi adlı Instagram kullanıcısından geldi. Conditi, bu iddiasını yargıya taşıdı. Facebook'a dava açtı.

Instagram kullanısıcısı, Facebook'un Instagram'ın kamera üzerinden bilinçli olarak kullanıcılarını izlediğini öne sürdü. Bunun amacının da "kullanıcılar hakkında başka türlü edinilmeyecek kârlı ve değerli verilere ulaşmak" olduğunu savundu.

Casusluk iddiaları üzerine haberler Temmuz ayında da ABD basınında yer almıştı. Haberlere göre, İnstagram aktif kullanılmadığı zamanlarda bile kullanıcıların telefon kameralarına erişim sağlayabiliyor... Facebook bu suçlamaları reddetmişti.

20 Eylül Ulusal Kanal Yayın Akışı Medya Enes Batur yurtta karantinada Medya Zentürk'ten Armağan'a: "Kuvvayı Milliye tapuları bu kadar toplayabildi" Medya 17 Eylül 2020 Ulusal Kanal Yayın Akışı Medya