İşte tarihi kurultayda yaşanan en özel anlar

İşçi Partisi'nin adını Vatan Partisi olarak değiştirdiği kurultay coşkunun, umudun, emeğe verilen değerin ve belki de en önemlisi birlik duygusunun üst seviyelerde yaşandığı bir buluşmaydı.

Abone ol

İşçi Partisi'nin adını Vatan Partisi olarak değiştirdiği kurultay coşkunun, umudun, emeğe verilen değerin ve belki de en önemlisi birlik duygusunun üst seviyelerde yaşandığı bir buluşmaydı.

İşçi Partisi'nin adını Vatan Partisi olarak değiştirdiği olağanüstü kurultay sadece isim değişikliği kararının değil, büyük birleşme adımının atıldığı bir günü yaşattı.

Birlik vurgusu, katılımcılardan partinin yeni üyelerine, pankartlardan konuşmalara ön plandaydı.

Bu mesajın en önemli unsurlarından biri açılan bu Kürtçe pankartla verildi. "Türk de biziz Kürt de biziz hepimiz Türk milletiyiz" yazıyordu o pankartta...

İsim değişikliği gündeme geldiğinde; bütün salon Vatan Partisi için ayağa kalktı. Yumruklar Vatan için havaya kalktı.

Partiye üye olan kişiler kürsüye davet edildiğinde ise büyük birleşmenin fotoğrafı Türkiye'ye gösterildi.

Bu birleşimin en önemli unsuru emekçiler oldu. Soma ve Yatağan işçileri kömür karası elleri, ak alınlarıyla kürsüdeki yerlerini aldı.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek de madenci baretini taktı, sloganlara eşlik etti.

Ve köylüler... Onlar da bu tablonun en önemli simgeleriydi..

Salon 20 bin kişi ile doldu taştı. Ancak bir de aramızda olamayanlar vardı. Ergenekon ve Haziran şehitleri ile katledilenlerin dev resimleri asıldı.

Vatan Partisi adının kabul edildiği duyurulduğunda, yeni isim hızla uygulamaya koyuldu. Divan Kurulu'nun arkasındaki isim değiştirildi. Salonda "Vatan Partisi" bayrakları dalgalanmaya başladı.

Vatan Partisi için yazılan marş da kurultayda dinletildi.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye Özgecan için ayakta Gündem AKP İsrail için devlet kasasından 65 milyon dolar harcadı Gündem Mahir Kaynak toprağa verildi Gündem 2 kez ertelenmişti Gündem