TÜİK Mayıs ayı enflasyonunu açıkladı

Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. TÜFE aylık bazda yüzde 0,95 artış gösterirken yıllık enflasyon yüzde 18,71 oldu. Gıda fiyatlarında düşüş gözlenirken en yüksek artış alkollü içki ve tütün gurubunda kaydedildi.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 0,95, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi yüzde 2,67 artış gösterdi.

Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 18,71, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 28,71 oldu.

12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 19,91, yurt içi üretici fiyatları yüzde 32,85 arttı.

Aylık en yüksek artış yüzdesi içki ve tütün grubunda kaydedildi. Giyim ve ayakkabıda %4,09, ulaştırmada %2,18, eğlence ve kültürde %1,86 ve lokanta ve otellerde %1,61 artış gerçekleşti.

Aylık en fazla düşüş gösteren grup ev eşyasında gözlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Albayrak hedefin yıl sonunu enflasyonun tutturmak olduğunu belirtti.

Albayrak, "Bugün açıklanan enflasyon rakamları, yıllık bazda hem tüketici enflasyonunda, hem üretici enflasyonunda hem de çekirdek enflasyonda yakalanan önemli düşüşü ortaya koyuyor. Enflasyonda düşüş trendi sürüyor. İnşallah, yıl sonunda hedeflediğimiz rakamları tutturacağız." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan duyurdu! Ekonomi Mayıs ayının zam şampiyonu belli oldu Ekonomi Borsa haftaya düşüşle başladı Ekonomi Gram altın ne kadar oldu? 03 Haziran 2019 altın fiyatları Ekonomi