"FETÖ'nün tarihsel süreci Türkiye'nin NATO üyeliği ile başladı"

"Fethullahçı Terör Örgütü'nün tarihsel süreci Türkiye'nin NATO üyeliği ile başladı. Örgüt küresel sermaye ile ilk temasını da Komünizmle Mücadele Dernekleri'nin kuruluşu ile yaptı. Gülen'i küresel emperyalist güçler destekledi" İşte bu ifadeler İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede yer aldı. İddianamede, örgütün batı desteğiyle büyük bir güce kavuştuğu belirtildi.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişimine katılan askerlere yönelik ilk iddianameyi hazırladı. İddianamede örgütün tarihsel süreci ile ilgili önemli tespitlere yer verildi.

Habertürk gazetesinin haberine göre iddianamede örgütün faaliyetlerinin Türkiye'nin NATO'ya üyeliği ile başladığı anlatıldı.

"Fethullah Gülen, her daim küresel güçlerin vazgeçilmez aparatı olmuştur" ve "Gülen'i küresel emperyalist güçler destekledi" tespitinin yapıldığı iddianamede, örgütün küresel sermaye ile ilk temasının da Komünizmle Mücadele Dernekleri'nin kuruluşuyla başladığı belirtildi.

"NATO ÜYELİĞİ İLE BAŞLADI"

"Fethullah Gülen'in küresel sermaye ile ilk teması Komünizmle Mücadele Dernekleri'nin kuruluşu ile başlamıştır. İlk şubesi 1954'te İzmir'de açılan derneğin ikinci şubesi 1963 yılında Gülen'in memleketi Erzurum'da açılmış ve Gülen bu yıllarda dernek şubesinin kurucuları arasında yer almıştır. Bu tarihten itibaren her daim küresel güçlerin vazgeçilmez aparatı olan sözde suç örgütü lideri, dernek kurucuları arasında yer almasını ‘Küçük Dünyam' isimli kitapta övünerek açıklamıştır."

İddianamede, CIA'in eski Türkiye Büro Şefi Graham Füller'in Siyasi İslam'ın Geleceği' isimli kitabından Gülen hakkındaki övgülere de yer verildi.

"KİME HİZMET ETTİKLERİ BELLİ"

"Rand düşünce kuruluşunun danışmanı ve CIA'in yakın ve güney Asya bölgesi istihbarat şefi Graham Fuller "Siyasi İslam'ın Geleceği" isimli kitabında, Dinlerarası Diyaloğun Türkiye'deki en güçlü aktivistlerinden, liberal ve reformist İslamcı olduğunu yazdığı Gülen'in ve Nurculuğun desteklenmesini savunmuştur. Fuller 2008'de Türkçeye çevrilen ‘Yeni Türkiye Cumhuriyeti' adlı kitabında da Gülen ve yapılanması hakkında övgü dolu ifadelere yer vermiştir. Aynı kişi ‘Türkiye ve Arap Baharı' isimli kitabında da Gülen kuruluşlarını bol bol methetmektedir. Bu durum bile, örgütün kimlere hizmet ettiği hakkında önemli bir delildir."

ulusalkanal.com.tr

Bülent Esinoğlu: Hükümet doların terbiye aracı olduğunu anladı Gündem Hakkari'de terör operasyonu Gündem Dikkat! Yarın başlıyor! Emniyet uyardı Gündem Kılıçdaroğlu'nun kardeşi disipline sevk edildi Gündem