Normalleşme planları netleşiyor

Uzun zamandan bu yana üzerinde çalışılan normalleşme planları netlik kazanmaya başladı. Buna göre Mayıs ayında kuaförler ve berberler ile küçük esnafların dükkanları sıkı önlemlerle açılacak. Haziran ayında ise turistik tesisler hizmet vermeye başlayacak.

Abone ol

Normalleşme planları netleşiyor.

Geçen hafta kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 500 sayfalık rapor sunulmuştu. 16 bakanlığın hazırladığı raporda sağlıktan turizme kadar tüm sektörlerin normalleşme planları bulunuyor.

Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi’nin yazısına göre normalleşme planlarında kırmızı çizgiler olacak. Hijyen, sosyal mesafe, maske kullanımı ve kalabalık yerlerde bir arada bulunulmamasına dikkat edilecek. Mayıs ayında küçük esnafların dükkanları açılacak. Sıkı önlemler ile berber, kuaför, kafe ve pastane, restoran gibi iş yerleri hizmet vermeye başlayacak.

Haziran ayında ise turistik tesisler açılacak. Konaklama, açık büfe ve sosyal etkinlikler sıkı kurallara bağlanacak. Otel, motel, müzeler de hizmet vermeyebaşlayacak. Kültürel etkinlikler de yapılacak.

Ayrıca Türk Hava Yolları’nın iç hat uçuşları haziran ayında başlayacak. Dış hat uçuşları ise ülkelerin durumuna göre belirlenecek. Tren seferleri de haziranda devreye girecek. Çalışma hayatı, adalet ve ekonomi ise haziran-eylül arasında kademeli olarak normalleşme sürecinde yerini alacak.

Camilerde vakit namazlarının ve cuma namazlarının kılınması yasaklanmıştı. Bayram namazında da yasağın devam edeceği söyleniyor. Ancak haziran ayının ortasına doğru camiler ibadete açılacak.

65 yaş ve üstündekilere belli gün ve saatlerde dışarı çıkma serbestliğinin açıklanması da bekleniyor. 65 yaş ve üstündekiler, 21 Mart’tan bu yana dışarı çıkamıyor. Bu esnetmenin önümüzdeki günlerde 20 yaş altındakiler için de gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı da gündemde. 16-17-18-19 Mayıs’ta dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanması bekleniyor. Ayrıca Ramazan Bayramı boyunca 23-24-25-26 Mayıs’ta 4 günlük yasak getirilmesi de planlanıyor.

ulusal.com.tr

Diyarbakır ve Hakkari'de PKK operasyonu Gündem KKTC'de kısmi sokağa çıkma yasağı sonlandı Gündem Çin Konsolosluğundan anlamlı mesaj Gündem Turhan Özlü: Bu bir faciadır, bu bir ihanettir Gündem