''Kıdem tazminatımızın gasp edilmesine geçit vermeyeceğiz''

AKP Hükümetinin Ulusal İstihdam Stratejisi adı altında çıkartmaya çalıştığı ve kıdem tazminatlarının fona devredilmek koşuluyla gasp edilmesini de içeren, Özel İstihdam Bürolarına, kölece çalışma koşullarını dayatan ve taşeron cehennemini yaygınlaştırmaya yönelik yasa çalışmalarına karşı 11 Kasım Pazartesi günü DİSK üyesi işçiler Konya’dan eylem yaptı.

Abone ol

DİSK’e bağlı sendikalara bağlı üye İşçiler, Konya Atatürk Anıtının önünde saat 11.00’de toplanmaya başladı.

İşçiler, kortejler oluşturarak ve sloganlar eşliğinde 11.30’da yürüyüşe geçti.

Yaklaşık bir km’lik yürüyüş sırasında işçiler sık sık “Köleliğe Geçit Vermeyeceğiz”, “ Kıdem Tazminat Hakkımız Gasp Edilemez”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “İnadına Sendika İnadına Disk”, “İşçiyiz Haklıyız Kazanacağız” sloganları atıldı.

Yürüyüş Konya’nın merkezinde bulunan Zafer Meydanında yapılan basın açıklaması ile son buldu.

Basın açıklamasını DİSK Konya ve Nakliyat-İş Sendikası Bölge temsilcisi Ali Özçelik yaptı. Ali Özçelik açıklamasında “AKP Hükümetinin Kıdem Tazminatını fona devrederek, para babalarının ekmeğine yağ sürmeye çalıştığını ifade etti.

AKP iktidarının çıkartmak istediği yasanın kölelik yasası olduğunu ve İşçi Sınıfımızı geleceksiz, güvencesiz bırakmayı hedeflediğinin altını çizdi.

Özçelik, 77 yıllık bir mücadelenin ürünü olan kıdem tazminatının korunması için her türlü mücadeleyi DİSK olarak verileceğine, işçi sınıfının kazanılmış haklarına yönelik çalışmalara geçit verilmeyeceğine vurgu yaptı.

Konya halkının yoğun ilgi gösterdiği eyleme, Sendikamız Nakliyat-İş üyeleri coşkulu bir katılım sağladı. Ayrıca eyleme Birleşik Metal-İş ve Genel-İş, Sosyal-İş üyeleri katıldı.

Eyleme DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ve Genel iş Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar ve DİSK Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam katıldı.

Siyasi partiler ve sendikalardan HKP, TKP, CHP, HALKEVLERİ, KESK ve Birleşik Kamu-İş de eyleme destek verdi.

ulusalkanal.com.tr

''Ata'm emanetin emin ellerde'' Yurt Köşk'ten yalanlama Yurt Tatlıcının kitap tutkusu Yurt Kivi hasadı başladı Yurt