Sessiz çığlıklar yerini sevinç çığlıklarına bıraktı

Sessiz çığlıkların yerini gülen yüzler, hasretin yerini birbirini kucaklayanların mutluluğu aldı. İstanbul Askeri Casusluk Davası'nda tutuklu 43 subay ayağının tozu ile Sessiz Çığlık eylemlerine koştu, yurtseverlerle kucaklaştı. "Kumpasın hesabı sorulacak" diyen subaylar, Zirve Davası'ndan tutuklu silah arkadaşları da özgürlüğe kavuşana kadar mücadelenin bitmeyeceğini söyledi.

Abone ol

Özgürlükte buluştular! İstanbul Beşiktaş Meydanı'ndaki sessiz çığlıklar yerini sevinç çığılıklarına bıraktı. İstanbul Askeri Casusluk'tan davasından tahliye olan subaylar haftalardır onlara destek için toplanan yurtseverlerle kucaklaştı.

Kumpasın hedefi olan askerler, aileleri ile birlikte geldi meydana. Mutluluk paylaşıldı, Zirve Davası'ndan tutuklu 4 asker için özgürlük istendi.

Sahte delillerle aylarca cezaevinde tutulan askerler, "Kumpası yapanlar da hesap verecek" dedi.

Emekli Tuğgeneral İhsan Balabanlı da silah arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Balabanlı, mücadelenin devam ettiğini söyledi, yurttaşları 28 Ocak'ta İsviçre'de İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e destek olmaya çağırdı.

Tutuklu subaylara destek olan Ulusal Kanal adına Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş'te Beşiktaştaydı.

Vardiya Bizde Platformu’nun Ankara Sakarya Caddesi’nde düzenlediği Sessiz Çığlık eyleminde bu hafta, Zirve Yayınevi davasında devam eden tutukluluklar için tahliye kararı istendi.

Eyleme katılan yurttaşlar, 28 Ocak’ta AİHM Büyük Daire’de görülecek soykırım iddiası davasının temyiz duruşması için Perinçek’e destek verdiler.

Sessiz Çığlık eylemine destek veren Emekli Tuğamiral Ergun Mengi de, yurtdışı yasağı sürdürülen Doğu Perinçek'e destek verdi, "dava Türkiye'nin davasıdır" dedi.

Antalya'da haftalarca o ve onlarca tutuklunun tahliyesi için eylem yapıldı. Hukuksuzluk ortaya çıkınca özgürlüğüne kavuşan sivil memur Senay Sarıgöz de eylem katıldı.

Platforma katılan üyeler, sıranın diğer kumpas davalarına geldiğini söyledi.

Muğla'daki yurttaşların gündeminde de Doğu Perinçek'in yurt dışı yasağı vardı.

ulusalkanal.com.tr

''Kılıçdaroğlu paralel çete ile ne işbirliği yaptığını açıklamalı'' Gündem O toplantıya 2 gün kaldı Gündem 'Bu dava sadece Doğu Perinçek’in değil Türkiye’nin davasıdır' Gündem Barzani'den PKK'ya sert tepki Gündem