Yargıtay’dan devrim gibi karar

Yargıtay 18. Ceza Dairesi suçun tespiti konusunda devrim niteliğinde bir karara imza attı. Artık telefonu dinlenen kişi aynı anda izlenemeyecek ve bu kişi için ajan görevlendirilemeyecek. Kararı Ulusal Kanal’a değerlendiren Avukat Mehmet Cengiz kararı olumlu bulduğunu belirtti. Cengiz, "Geçmişte gladyo hukukunun uyguladığı temel yöntemler Yargıtay tarafından önleniyor" dedi.

Abone ol

Yargıtay 18. Ceza Dairesi, dinleme ve izlemelere ilişkin içtihat niteliğinde önemli bir karara imza attı.

Bir dosyasının temyizine bakan daire fiili ortaya çıkarmak için dinleme, teknik araçlarla izleme ve ajan görevlendirme tedbirinin her üçünün birlikte verilemeyeceğine hükmetti. Karar Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki katalog suçları kapsıyor.

Karara göre artık telefonu dinlenen kişi hakkında aynı anda takip ve gözetleme kararı verilemeyecek. Mahkemelerin bu üç önleme ilişkin kararları 'öncelik-sonralık' ilişkisi içinde ve kademeli olarak alınacak.

Konuyu Ulusal Kanal’a değerlendiren Avukat Mehmet Cengiz kararla birlikte Yargıtay’ın ceza soruşturmasındaki kanunsuzlukları önlemeye çalıştığını belirtti.

Cengiz takip etme ajan kullanma gibi faaliyetlerin geçmiş dönemde gladyo hukukunun temel yöntemi olduğunu hatırlattı.

Çağla Atlı Akkuş

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu'na MHP'den yanıt Gündem TSK'ya "yüksek kale" geliyor Gündem Kahraman şoför o anları anlattı Gündem Irak-Suriye tezkeresi TBMM'de Gündem