Rennan Pekünlü için bilim, hukuk ve siyaset dünyası harekete geçti

Profesör Doktor Rennan Pekünlü'nün ikinci türban davası 5 Şubat Perşembe günü İzmir Bayraklı Adliyesi'nde görülecek. Duruşma öncesi Rennan Pekünlü Komitesi yurttaşlara "bayrağını al Adliye’ye gel" çağrısı yaptı.

Abone ol

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Rennan Pekünlü Anayasa Mahkemesi kararını uyguladığı için 2 ayı aşkın süredir cezaevinde. Pekünlü hakkındaki ikinci türban davası da 5 Şubat Perşembe günü görülecek.

Pekünlü için bilim, hukuk ve siyaset dünyası harekete geçti. Yüzlerce kurum ve kişiden oluşan Rennan Pekünlü komitesi 5 Şubat Perşembe günü Saat 10:00’da Bayraklı Adliyesi'nde görülecek duruşma için Türk halkında çağrı yaptı.

Komite sözcüsü Avukat İrfan Koçana, "Pekünlü davalarının içeriğindeki ağır haksızlıkların, hukuksuzlukların gündemde tutulması amacıyla kurulmuş Pekünlü komitesi olarak; Rennan Pekünlü hakkında açılmış diğer davanın 5 Şubat 2014 Perşembe günü İzmir Adliyesi’nde yapılacak duruşmasına katılımınızı bekliyoruz” çağrısını yaptı.

Yurttaşların hukuksal güvence altında olmadığını söyleyen Koçana, "Anayasa hükümleri ve Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamak istediği için, bir astronomi profesörü cezaevine gönderiliyorsa; yurttaşların “hukuksal güvenlik” içinde bulunmadıkları, “hukuk devleti” olma iddiasının da son derece kuşkulu hale geldiği çok açıktır." dedi.

Pekünlü için sokaktaki çalışmaları da sürüyor. İzmir’in önemli noktalarına imza masaları açıldı, bildiriler dağıtıldı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: Toplumu bu kanser hücrelerinden temizlemek gerekiyor Gündem Emirgan'a AVM tartışması büyüyor! Gündem F Tipi 3 şifre! Gündem Bakanlar Kurulu toplandı Gündem