Muharrem İnce açıkladı! Aday olacak mı?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hafta sonu yapılacak olağan kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Kurultay öncesi partideki hareketlilik de sürüyor. Kurultaya onur konuğu olarak davet edilen Eski CHP Vekili Şahin Mengü, Kemal Anadol ve Canan Arıtman gibi isimler kurultaya katılmayacak. Genel merkeze tepki gösteren bu isimlerin kurultaya katılmama nedeni ise Kılıçdaroğlu ve yönetimi meşrulaştırmamak.

Abone ol

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce hafta sonu yapılacak kurultayda aday olmayacak.

CHP’de 16, 17 Ocak günlerinde Ankara’da yapılacak 35’inci olağan kurultay öncesi hareketlilik üst düzeyde.

CNN Türk televizyonuna telefonla bağlanan Muharrem İnce, CHP genel başkanlığına aday olmadığını açıkladı.

Önceki kurultayda 415 oy alan İnce’nin kurultayda 300 civarında oy alabileceğini düşündüğü için adaylıktan çekildiği belirtiliyor.

Öte yandan Genel Merkeze tepki gösteren bazı onur konukları da “Kılıçdaroğlu ve yönetimi meşrulaştırmamak” gerekçesiyle kurultaya katılmayacak.

Bu isimler arasında Eski CHP Vekili Şahin Mengü, Kemal Anadol, CKD Genel Başkanı Canan Arıtman da bulunuyor.

Aydınlık gazetesine konuşan Şahin Mengü “Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra CHP temel değerlerinden uzaklaştı. Kurultaya gitmeyi düşünmüyorum” dedi.

Eski CHP Parti Meclisi Üyesi Tülay Özüerman da CHP’yi HDP çizgisine çekmek isteyenlerin ayıklanması gerektiğini söyledi.

Partinin dönüştüğünü belirten Özüerman CHP’nin özüne döndüğü takdirde kurultaya katılacağını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek'ten Rauf Denktaş mesajı Gündem Davutoğlu saldırıyı yapan örgütü açıkladı Gündem Terör saldırısında ölenlerden 9'u Alman Gündem İstanbul’daki terör saldırısı ile ilgili NATO'dan açıklama Gündem