Alevilerden 'MEKADİM' toplantısına tepki

Mersin Kültürler arası Diyalog ve Hoşgörü Merkezi Derneği (MEKADİM) Alevi Kültür Derneği Mersin şube yöneticilerini ikna ederek,Cemevi’inde bir yemek verdi.

Abone ol

Yemekten sonrada toplantı düzenledi.Yemeğin başlangıç duasını Alevi Dedesi Hasan Kılavuz okudu.Yemekten sonra sema gösterisi yapıldı.Daha sonrada konuşmalara geçildi.MEKADİM başkanı Sabahattin Batmaz,Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı genel başkan yardımcısı ilahiyatçı yazar Cemal Uşak,Latin Katolik Kilisesi rahibi Pavel Şzymala ve Alevi dedesi Hasan Kılavuz birer konuşma yaptılar.

CHP mersin milletvekili Vahap Seçer, AKP milletvekillerinden Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun, Yenişehir kaymakamı Mustafa Özarslan,da toplantıya katılanlar arasındaydı.

ALEVİLERDEN TEPKİ

En ufak bir etkinlik için üyelerine Mail çeken Alevi Kültür Derneği nedense bu etkinlik için üyelerini bildirmemişti. Toplantıya katılan alevi sayısı azdı. Sağdan soldan duyup gelenlerin bir kısmı da kapıdan içeri girmeyerek toplantıyı protesto etti.Görüştüğümüz alevi önderleri etkinliğe ateş püskürttüler.

Yusuf Çelik

ulusalkanal.com.tr

Küresel işgale karşı yerel direniş! Yurt Memleket Dernekleri Güç Birliğinden dev konser Yurt Erler neden öldü? Yurt Kamyonet devrildi ; 6 ölü ,10 yaralı Yurt