Yeni tehlike: Sığır çiçeği! 4 mahalle 15 Ocak'a kadar karantinaya alındı

Aydın'ın Köşk ilçesinde "sığır çiçeği" hastalığı nedeniyle 4 mahalle karantinaya alındı

Abone ol

Aydın'ın Köşk ilçesinde, büyükbaş hayvanlarda görülen "sığır çiçeği" hastalığı nedeniyle karantinaya alınan 4 mahallede hayvan alım satımları yasaklandı.

Köşk Ziraat Odası Başkanı Veli Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, Baklaköy, Güzelköy, Ovaköy ve Beyköy mahallelerinin 15 Ocak 2016'ya kadar karantinaya alındığını söyledi.

Söz konusu hastalık nedeniyle ilçe genelinde 78 büyükbaş hayvanın itlaf edildiğini bildiren Tuna, şunları kaydetti:

"Sığır çiçeği hastalığı, sinek yoluyla diğer hayvanlara bulaşabileceği için hastalık görülen mahalleler karantinaya alınıyor. Bu mahallelerde hayvan alım satımı yasaklanarak, diğer mahallelere bulaşmasının önüne geçilmeye çalışılıyor. Hastalığı engellemek amacıyla büyükbaş hayvanlara sürekli aşı yapılıyor. Bu sorunu iyileştirecek kesin bir tedavi yönteminin bulunmamasından dolayı hastalığın ilerlediği belirlenen hayvanlar itlaf ediliyor. Bu hastalığın belirtilerini fark eden hayvancılarımız zaman kaybetmeden veterinerlere haber vermelerini hastalığın önüne geçmemizi kolaylaştıracaktır."

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı da hastalığın birçok ilçede görüldüğünü, önlenmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesinden ilaçla mücadele için 200 bin lira destek istemelerine rağmen herhangi bir gelişme olmadığını savundu.

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan ise sorunun belediyelerin ilaçla mücadele yapmamasından kaynaklandığını ileri sürerek, Yenipazar ve Germencik belediyelerinin önlemlerini erken aldığı için sorun yaşamadığını kaydetti. (AA)

Jandarmadan Nefise teyzeye anlamlı doğum günü hediyesi Yurt Trafik kurallarını oynayarak öğreniyorlar Yurt "Astım Mağarası" kışın da ilgi görüyor Yurt Düzce'de yoğun sis Yurt