Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu oldu

İstanbul'da Başakşehir Belediyesi'nin yeni başkanı, yerel mecliste yapılan seçimle belli oldu. Seçimlerde AKP'den aday olan Yasin Kartoğlu, toplam meclis üyelerinin 3'te 2'sinin oyunu alarak yeni başkan seçildi.

Abone ol

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından yerel mecliste yeni başkanlık seçimi yapıldı.

Öğle saatlerinde yapılan seçimlerde AKP ve CHP grubundan iki aday yarıştı. Seçim öncesi AKP'nin adayı Yasin Kartoğlu ve CHP'nin adayı Abdülhadi Akmugan kısa bir konuşma yaptı.

Ardından ilk tur oylamaya geçildi. Mecliste bulunan 37 Meclis Üyesi, gizli oy yöntemi ile oy kullandı. İlk tur sonunda AKP'nin adayı Yasin Kartoğlu, 37 meclis üyesinden 25'ini alarak Başakşehir'in yeni başkanı oldu.

Daha önce Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Yasin Kartoğlu, 18 ay boyunca başkanlık koltuğuna oturacak.

İstanbul'da AKP'nin kalesi olarak da bilinen Başakşehir, 2009 yılında Bahçeşehir ve Başakşehir'in birleşmesi ile ilçe olmuştu. Dönemin belediye başkanlığı görevini yürüten Mevlüt Uysal, kamuyonda imza attığı rant projeleri ile sıklıkla gündeme gelmişti.

Özellikle 2015 yılından beri Bahçeşehir'de devam eden "Gölet projesi" tüm itirazlara rağmen durmamış ve proje yargıya taşınmıştı. Bahçeşehir Derneği'nin itirazlarını değerlendiren Danıştay, projenin yürütmesini durdurma kararı vermişti. Ancak, çalışmalar durmamış aksine daha hızlanmıştı.

2019 seçimlerine kadar başkanlık görevini yürütecek AKP'li Yasin Kartoğlu'nun da benzer bir yönetim anlayışı ile görevini sürdüreceği bekleniyor.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr

İstanbul'da terör operasyonu: 9 tutuklama Gündem Yanlış bilgisayarı çalınca yakalandılar: 2 tutuklama Gündem MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı'ya saldıran yeğeni tutuklandı Gündem Emniyetten ByLock açıklaması Gündem