ASELSAN ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında FETÖ operasyonu: 83 kişi yakalandı

ASELSAN'daki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyon sürüyor. Dünden bu yana hakkında gözaltı kararı verilen 84 kişiden 53'ü yakalandı. Zanlıların 26'sının ByLock kullandığı tespit edildi.

Abone ol

84 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ, 53'Ü YAKALANDI

Türk Silahlı Kuvvetlerine yerli elektronik sistemler üreten ASELSAN'da FETÖ temizliği sürüyor. Tespit edilen şüphelilerden yakalananların ise sayısı 53'e yükseldi.

Dün altı aylık bir çalışmanın ardından harekete geçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında 84 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Suçları silahlı terör örgütü yönetmek veya üyesi olmak... Aralarında çalışanlar da var 15 Temmuz'dan sonra görevden alınanlarda...

Savcılığın talimatıyla güvenlik güçleri 4 ilde 86 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler, 44'ü Ankara'da olmak üzere 53 zanlıyı gözaltına aldı.

Aralarında mühendis ve uzmanların da yer aldığı şüphelilerden 26'sının FETÖ'nün gizli haberleşme ağı ByLock uygulamasını kullandığı tespit edildi.

102 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ, 30'U YAKALANDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında da FETÖ operasyonu yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakanlık'taki FETÖ yapılanmasına ilişkin 102 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Şüphelilerden 30'u, Ankara merkezli 27 ilde düzenlenen eş zamanlı baskınlarla yakalandı.

Ekipler, 32 kişinin tutuklu olduğunu, 4'ünün ise yurt dışında bulunduğunu tespit etti. Diğer 36 zanlıyı yakalamak için çalışmaların devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

"Milleti 'evet'çiler, 'hayır'cılar diye bölmeyelim" Gündem Aydın'da AKP ve MHP binalarının ortasındaki miting alanı boş kaldı Gündem Tunceli'de 750 kilo patlayıcı bulundu! Gündem Kadirli'de deprem - Osmaniye haberleri (Son depremler) Gündem