Rusya'dan Suriye krizinin çözümü için Cenevre vurgusu!

Rusya’nın Suriye’de diplomatik çözüm kapsamında muhaliflerle görüşmeleri başladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca, Moskova’da biraraya geldi. Görüşme sonrası Rus Dışişlerinden yapılan açıklamada Lavrov’un “Suriye hükümetiyle diyalog” çağrısı yaptığı belirtildi.

Abone ol

Suriye krizine diplomatik çözüm arayışları kapsamında Rusya Suriye’deki muhalif örgütleri yakın markaja aldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca ile Moskova’da görüştü.

Toplantıyla ilgili Rus Dışişlerinden yapılan açıklamada "Lavrov, Ulusal Koalisyon yönetimini, Suriye hükümetiyle diyalogu başlatmak amacıyla etkin rol almaya çağırdı" denildi.

Rus Dışişleri açıklamasında Lavrov ile ABD’li meslektaşı Jonh Kerry’nin telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Açıklamada İkilinin 30 Haziran 2012 tarihli Cenevre Anlaşması'nın uygulanması yollarını ele aldığı ve Suriye'deki iç çatışmanın aşılması yollarını görüştüğü ifade edildi.

Lavrov’la buluşma sonrası konuşan Halid Hoca "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın alternatiflerini konuşmadık.” dedi. "Geçiş döneminin Cenevre Anlaşması'nın tüm prensiplerine uyması” vurgusu yapan Halid Hoca “Suriye’de geçiş dönemine ilişkin konularda konsensüse varmayı başardık" ifadelerini kullandı.

Al Alalam televizyonunda çıkan haberde ise Lavrov’un, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın muhalif gruplarla kesinlikle koalisyon yapmacağını ilettiği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de siyasi çözüm kapsamında Suriye Ulusal Koordinasyon Komitesi'nin eski koordinatörü Heysam Manaa ile de görüşecek.

ulusalkanal.com.tr

Kerry, Küba'ya giderken Castro bakın ne yazdı Dünya Çin’de bir büyük patlama daha Dünya Dev patlama uzaydan görüntülendi Dünya ABD'den çarpıcı Irak açıklaması: En iyi ve tek çözüm... Dünya