Antalya'da 400 Metrelik Türk Bayrağı eşliğinde fener alayı düzenlendi

Abone ol

Antalya’da ne IŞİD ne PKK, ne de yaratılmak istenen korku havası bugünde, 200 bini aşkın Antalyalının akmasını engellemedi. Kilometrelerce uzunlukta ki bayrak geçitleri, Cumhuriyet meydanından boy boy caddelere taşan insan seli, gericiliğin ve bölücülüğün bu topraklarda yurt edinemeyeceğini en net ve kararlı şekilde ilan etti.

Antalya halkı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu Muratpaşa Belediyesi ve Cumhuriyet için Antalya El Ele Platformunun düzenlediği fener alayı yürüyüşü ve şölenle doruğa çıkardı.

400 METRELİK TÜRK BAYRAĞI

Sayısı 200 bini aşan kitle, 19.00’da Konyaaltı Varyant’tan o kıvrımlı yoldan 400 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı’na ilerledi.. Motorsiklet ve Bisiklet grupları renkli görüntüler sergiledi.

Fener Alayı boyunca 7 den 70 e tüm kalabalık sık sık Mustafa Kemal'in Askerleriyiz, Türkiye Laiktir Laik kalacak, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez sloganları attı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları ve terörle mücadele şehit düşen askerlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kürsüde söz alan Cumhuriyet için Antalya El ele platformu sözcüsü İbrahim Daş, Anayasa tuzağına ve emperyalizm destekli teröre dikkat çekti. Daş, Türkiye'nin geldiği bu süreçte Milli Bayramların kutlanmasının her zamankinden fazla önem kazandığını vurguladı. Konuşmaların ardından Sanatçı Edip Akbayram bu günün havasına yakışan Türküler seslendirdi.

Eşini terk ettiği için öldürüleceğini ileri süren kadını polis kurtardı Gündem Eşini terk ettiği için öldürüleceğini ileri süren kadını polis kurtardı Gündem Putin'in İstanbul'daki zirveye neden katılamayacağı açıklandı Gündem Putin'in İstanbul'daki zirveye neden katılamayacağı açıklandı Gündem