Çanakkale'de 18 Mart geçidi

Deniz Kuvvetleri 18 Mart Zaferi'nin 99'uncu yıldönümününde Çanakkale Boğazı'nda Geçit Töreni'ndeydi. 21 askeri gemi ile yapılan törende Çanakkale Şehitleri 21 pare top atışıyla anıldı. Deniz Subayları seyir halindeki gemilerin güvertesinden Çanakkale Abidesine selam durdu. Ulusal Kanal ekibi de geçit törenini sancak gemisi TCG Gediz Fırkateyni'nden takip etti.

Abone ol

Türk Donanması, 18 Mart Deniz Zaferi'ni Çanakkale Boğazı'ndaki Deniz Geçit Töreni töreni ile kutladı. Ulusal Kanal ekibi töreni seyir halindeki TCG Gediz Fırkateyni'nden takip etti.

21 askeri geminin katıldığı törende, sancak gemisi görevini TCG Gediz Fırkateyni üstlendi.

Denizci subay ve astsubaylar, güvertelerden Çanakkale Şehitleri için saygı duruşuna geçti.

Geçit Töreni'nde Çanakkale Savaşı'ndaki göreviyle efsaneleşen Nusret Mayın Gemisi'nin bire bir prototibinden Gölcük'teki Donanma Tershanesi'nde üretilen TCG Nusret Müze Gemisi de hazır bulundu.

Çanakkale anması milli gemilerimiz olmadan olmadan olmazdı elbette. TCG Heybeliada ve TCG Büyükada da geçit törenindeydi.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

'Çanakkale Zaferi, Milli Mücadele ve Cumhuriyet'in habercisidir' Yurt Vicdansızlık... Yurt 'ODTÜ ormanlarına yapılan yol hukuka aykırı olarak yapıldı' Yurt Amasya'da ilginç fişleme Yurt