İran ABD gemisine el koydu!

İran Yarı Resmi Haber Ajansı FARS, İran'ın Hürmüz Boğazı'nda bir ABD gemisine el koyduğunu duyurdu. Pentagon ise geminin Amerikan değil Marsall Adaları bandıralı olduğunu açıkladı ancak bölgeye de USS Farragut destoyerini gönderdi

Abone ol

İran'ın Hürmüz Boğazı'nda bir Amerikan yük gemisineel koyduğu iddia edildi.

Haberi İran Yarı Resmi Haber Ajansı Fars duyurdu. Suudi Arabistan televizyonu El Arabiya da aynı bilgiyi geçti.

Ancak Pentagon, İran tarafından ateş de açılan geminin, Amerikan değil, Marshall Adaları bandıralı olduğunu açıkladı. Haber yalanlandı ancak ABD'nin bölgeye USS Farragut adlı destroyerini göndermesi dikkat çekti.

Haberlere göre, gemide 34 mürettebat bulunuyordu. Geminin İran'ın güney kıyısındaki Bandar Abbas limanına götürüldüğü bildirildi.

Gemiye "İran karasularına izinsiz girdiği" gerekçesiyle el koyulduğunu belirtildi.

Marshall Adalı bandırası taşıyan gemi Singapur'a ait. Ancak Singapur gemileri ABD'nin özel güvenlik sistemiyle korunuyor.

Maersk Tıgrıs adlı geminin güzergahı ise bir hayli ilginç. Gemi 8 Nisan'da Türkiye'de bulunuyor. Önca Ambarlı, sonra Yarımca ardından da Nemrut Mersin'e gidiyor. 21 Nisan'da Mersin limanından kalkan geminin son güzerhı ise Suudi Arabistan olarak görülüyor.

Yakup Aslan/ İran

ulusalkanal.com.tr

Hamaslı yetkili doğruladı Dünya Obama’nın Terörist Yetiştirme Programı - TheTargetedKilling Program Dünya Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Atatürk düşmanlığını itiraf etti Dünya Dr. Mehmet Perinçek ABD'de konferanslar veriyor Dünya