Validebağ'a tarihi tehdit!

Tarihi Validebağ Korusu'nun ağaçları katledilerek otopark inşaatına başlandı, mahalleli ayağa kalktı. Validebağ Gönülleri adı altında toplanan vatandaşlar gece yarısı inşaatın barikatlarını yıktı, yere beton dökmek için kullanılan demir hasırları söktü.

Abone ol

İstanbul'un en kıymetli yerlerinden biri olan Validebağ Korusu'nun tarihi ağaçları yok edildi, hem de otopark için...

Vatandaş duruma tepki gösterdi, koruyu korumak için eylem başlattı. Validebağ Gönülleri adı altında örgütlenen vatandaşlar 1 hafta boyunca her gece nöbet tuttu. Dün gece de otoparkın etranı çevreleyen barikatlar yıkıldı, yere beton dökmek için kullanılan demir hasırlar toplandı.

Vatandaşların üst üste yığdığı demir kalıplar yetkililer tarafından depoya kaldırıldı.

Öte yandan Validebağ Korusu içerisinde bulunan Adile Sultan Kasrı'nın etrafına yapılan mermer döşemelerin kaçak olduğu ortaya çıktı.

İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, yapılanmanın kültür varlıklarına zarar verdiği belirtilerek bölgenin bu faaliyetlerden arındırılmasına yetkililer hakkında ise soruşturma açılması istendi.

ulusalkanal.com.tr

Ermenistan, AİHM Büyük Daire'ye başvurdu Gündem Konutta sert düşüş! Gündem TEOG öğrencilerin ve velilerin kabusu oldu Gündem ''Öcalan'ın pozisyonu değiştirilsin'' Gündem