Devrimci Karargah Davası'nda kumpas soruşturması tamamlandı

Devrimci Karargah Davası'nda kumpas soruşturması tamamlandı. Kumpas savcıları ve hakimlerinden oluşan iddianamade sanıklar için 5 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Abone ol

"Devrimci Karargah Davası"na bakan FETÖ'cü savcı ve hakimler hakkında soruşturma tamamlandı, iddianame hazırlandı.

Soruşturma Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın şikayeti üzerine başlamıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada kapatılan Özel Yetkili 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevli eski savcılar Sadrettin Sarıkaya, Ufuk Ermertcan ile hakimler Nurettin Ak, Eşref Aksu ve Osman Kaya hakkında iddianame tamamlandı.

5 sanığa "görevi Kötüye kullanma", "İftira", "Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "Suç uydurma" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçları yönelti. Sanıkların ayrı ayrı 5 yıl 6'şar aydan 23'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Başsavcılık sanıkların FETÖ ile bağlantılarının araştırılmasına ilişkin soruşturma dosyasıda hazırladı. Dosya İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

Sınırdan 10 günde 25 bin sığınmacı geçti Gündem “Bu terör örgütünün belini tamamen kıracağız” Gündem Muş'ta güvenlik korucuları iftarda buluştu Gündem İzmir Barosu Türkiye’de 2 milyon çocuk işçi olduğunu açıkladı Gündem