İngiltere'nin ardından Kanada da askıya aldı!

İngiltere, Mısır'ın Başkenti Kahire'deki Büyükelçiliğini güvenlik gerekçesi ile kapattığını açıklamıştı. İngiltere'nin ardından Kanada da Kahire Büyükelçiliğinin çalışmalarını askıya aldı.

Abone ol

Önce İngiltere ardından Kanada… İki ülke, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Büyükelçiliklerinin faaliyetlerini askıya alma kararı verdi.

İlk açıklama dün İngiltere'den gelmişti. Kahire Büyükelçiliğinin internet sayfasından yapılan açıklamada, diplomatlar ve ailelerinin güvenliği nedeniyle faaliyetlerinin askıya alındığı duyurulmuştu.

Büyükelçiliğin ne zaman açılacağına dair bir bilgi verilmezken, vize başvurularının gecikmeli olarak değerlendirileceği, Mısırlılara büyükelçilik binasına gelmeyin çağrısı yapılmıştı.

İngiltere'nin ardından benzer bir karar Kanada'dan geldi. Kanada'nın Kahire Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Güvenlik şartları nedeniyle Konsolosluk hizmetlerinin bir süreliğine sınırlandırılabileceği" belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Filipinler'de kasırga! Dünya Tahran'da terör konferansı Dünya Balayı cinayeti davası kapandı Dünya Zuckerberg acısını fena çıkardı Dünya