Musul Operasyonu'nda 10. gün

Musul operasyonu onuncu gününde... Irak ordusu kente yaklaştıkça çatışmalar şiddetleniyor. Koalisyon güçleri IŞİD hedeflerini havadan bombalamaya devam ediyor. Rusya, Amerika öncülüğündeki koalisyonun son 3 günde yaptığı hava saldırılarında 60'tan fazla sivilin öldüğünü açıkladı. Bu arada Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Amerikalı ve Fransız mevkidaşlarıyla Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi.

Abone ol

Musul'u IŞİD'ten temizleme operasyonu onuncu gününde... Irak ordusu, Musul merkezine 9 kilometreye kadar yaklaştı. Musul'un kuzeydoğusundaki Telkif gaz üretim tesisinde kontrolü sağlandı.

Kent merkezine yaklaşıldıkça çatışmaların şiddeti artıyor. IŞİD'li teröristlerin halkın arasına karışmasını engellemek için Kayyara kasabasına giden yollarda kontrol noktaları oluşturuldu.

Koalisyon ise IŞİD hedeflerini vurmaya devam ediyor. Saldırılarda 22 mevzi, 8 tünel, 9 araç ve çok sayıda ağır silah imha edildi.

IŞİD, Kayyara'daki petrol kuyularını ve El Misrak kükürt üretim tesisini ateşe verdi. Kükürt fabrikasından çıkan zehirli gazlar 2 kişinin ölümüne neden olurken bin kişinin ise zehirlendiği iddia edildi. Gazın, Türkiye sınırına yaklaştığı öne sürüldü.

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığı, operasyon başladığından bu yana 10 bin kişinin güvenli bölgelere aktarıldığını duyurdu.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Korgeneral Sergey Rudskoy, koalisyonun son 3 günde düzenlediği hava saldırılarında 60'dan fazla sivilin öldüğünü, en az 200 kişinin de yaralandığını açıkladı. Korgeneral Rudskoy, Amerika'nın hava saldırılarında kız öğrencilerin eğitim gördüğü bir okulu vurduğunu söyledi.

Rudskoy, Musul'dan kaçan IŞİD'lilerin Suriye'ye geçişini engellemek için Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin Suriye-Irak sınırını hava araçları ve çeşitli istihbarat araçlarıyla kontrol altına aldığını belirtti.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian Musul ve Suriye'de yürütülen operasyonları görüşmek üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geldi.

ulusalkanal.com.tr

Korkutan uyarı! Yarın Türkiye'ye giriş yapacak Dünya 'Afgan Kızı'ndan şoke eden haber Dünya Medvedev'in katıldığı toplantıda patlama sesi Dünya Gazprom, elektrik üretim tesisleriyle ilgileniyor Dünya