CHP Sağlar'ı disipline sevk etti

CHP, olağanüstü toplanan Parti Meclisi kararıyla Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ı kesin ihraç talebiyle disiplin kurula sevk etti. Sevk için yapılan oylamada 38 üye Sağlar'ın ihracını istedi, 19 üye ise reddetti. Toplantıda, parti sözcülüğünden istifa eden Selin Sayek Böke'nin de durumu tartışıldı. Bazı üyeler, Böke'nin "Bir projenin unsuru" olduğunu savundu.

Abone ol

"Kapının önüne koyacağım" dedi, ilk adım atıldı. Mersin Milletvekili disiplin kurulana sevk edildi.

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaorğlu'na bayrak açan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar için toplandı.

6 saat süren toplantı sert geçti. Toplantıda ilk sözü Kılıçdaroğlu aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu: SARAY'DAN DÜĞMEYE BASILDI

Biz her şeyi biliyoruz. Bu partiyi karıştırmak amacıyla Saray'dan düğmeye basıldı, talimat verildi. Bunun üzerine bazı arkadaşlar bilinçli olarak, bazıları da bilinçsiz olarak bu projeye hizmet ediyor.

Ardından ihracı istenen Fikri Sağlar savunma yaptı. Ancak, Kılıçdaroğlu için "Tek adam" eleştirisi yapan Sağlar, Parti Meclisi üyelerini ikna edemedi. Bazı üyeler Sağlar'ın Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemesini istedi, bazı üyeler ise ihraç cezasının ağır olacağını savundu. Tartışmaların ardından yapılan oylamada 38 üye Sağlar'ın "Tedbirli olarak kesin ihracını" istedi, 19 üye ise reddetti. Sağlar için son sözü Yüksek Disiplin Kurulu söyleyecek.

Toplantının bir diğer gündemi ise parti sözcülüğü görevinden istifa eden Selin Sayek Böke'nin durumu oldu. Parti Meclis üyesi de olan Böke’ye istifasına ilişkin yaptığı basın açıklamasında yer alan ifadeler nedeniyle ağır eleştiriler getirildi. Böke ise kendisini "Partiye zarar vermek istemiyorum. Etik olarak o görevde durmam yanlış olurdu. Partide haysiyet cellatları var ve beni infaz etmek istediler" sözleriyle savundu. Yeni Şafak gazetesi de Böke'nin geçen hafta cuma günü ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ile görüştükten sonra istifa ettiğini yazdı.

Selin Sayek Böke'yi eleştirenlerden biri de Ali Öztunç'tu. Öztunç "Madem etik değil, o zaman Parti Meclisi’nden de istifa edin. Bir proje olduğunuzu gösterdiniz” dedi.

Bu arada bazı milletvekillerinin de Antalya milletvekili Deniz Baykal'ın istifasını istediği öğrenildi.

ulusal.com.tr

FETÖ'den aranan eski komutan kolinin içinden çıktı Gündem İstanbul Ahırkapı’da Hıdırellez coşkusu Gündem 'Türk ordusu İdlib'e girecek' iddiasına açıklama geldi Gündem Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anıldı Gündem