Dünya Altın Konseyi 2018 raporunu açıkladı

Dünya Altın Konseyi 2018 raporunu açıkladı. Buna göre, küresel çapta altın talebi yüzde 4 arttı. Merkez bankaları ise yıllık bazda yüzde 74'e varan oranda daha fazla altın rezerv etti. Çin'in de dolar rezervini azaltıp altın varlıklarını artırması da altına olan talebin artmasında önemli bir etken olarak görülüyor.

Abone ol

Küresel çapta ekonomik daralma, ticaret savaşları ile ekonomik yaptırımlar piyasaların ve ülkelerin merkez bankalarının altına dönmesine neden oldu.

Dünya Altın Konseyi'ne göre altına olan küresel talep 2018'de yüzde 4 arttı.

Raporda 2018'de 4 bin 345 ton altın talebi olduğu belirtildi.

Amerikan Doları yerine altın satın almaya başlayan merkez bankalarının da bu talebin oluşmasında önemli bir etken.

Dünya çapında ulusal merkez bankaları, yıllık bazda altın rezervlerini yüzde 74 artırdı. Böylece merkez bankaları 651 ton daha altın rezervi yaptı.

Çin de küresel ekonomide görülen risklerden kaçınmak için dolar rezervini azaltarak altın varlıklarını artırmaya başladı.

Şubat ayında 179 milyon dolar değerinde altın satın aldı.

Çin'in resmi rezerv altın varlıkları şubat sonu itibarıyla 79 milyar 498 milyon dolara ulaştı.

Uzmanlar, küresel sistemde hegemonya kurmaya yönelik davranışları nedeniyle ABD'nin kredibilitesinin düştüğünün altını çiziyor. Bunun sonucunda da ABD doları cinsinden varlıklara olan güven hızla azalıyor.

ulusal.com.tr

Sanayide karamsar tablo Ekonomi Altın İplik'te düzensiz maaş ödemesi işçiyi isyan ettirdi Ekonomi Moody's'ten Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank açıklaması Ekonomi Merkez Bankası dolar beklentisi 6,06 lira oldu Ekonomi