Avukat Kudbettin Kaya öldürüldü! Kudbettin Kaya kimdir?

İstanbul Bakırköy'de düzenlenen silahlı saldırıda avukat Kudbettin Kaya, hayatını kaybetti. Basında Kaya'nın, Ergenekon kumpası sanıklarından biri olduğu yazıldı. Gerçek ise bambaşka. Kudbettin Kaya o dönem Ergenekon kumpasından değil, uyuşturucu baronunu tahliye ettirmek için "Yargıyı etkilemek." suçundan tutuklanmıştı.

Abone ol

Ergenekon kumpası sanıklarından biri olarak gösterildi. Gerçek ise Ulusal Kanal'ın araştırmasıyla ortaya çıktı.

İstanbul Bakırköy'de arakadaşlarıyla bir balıkçıya giden avukat Kutbettin Kaya'ya silahlı saldırı düzenlendi. Uzi marka silahla gerçekleştirilen saldırıda Kaya, olay yerinde hayatını kaybetti.

Kudbettin Kaya'nın ölümünü tüm basın organları "Ergenekon sanığı silahlı saldırıda öldürüldü" olarak geçti. Kaya ile ilgili gerçek ise bambaşka...

2007 yılında Büyükçekmece'de düzenlenen bir operasyonda ünlü uyuşturucu kaçakçısı Cemal Nayır, 101 kilo uyuşturucu ile birlikte yakalandı. Tutuklanan Nayır'ın yargılaması da Özel yetkili 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyordu.

O dönem uyuşturucu baronunun avukatı Kudbettin Kaya'nın, mahkeme başkanı Erkan Canak'a tahliye için 1 milyon dolar rüşvet verdiği, tahliye olmayınca da parayı geri aldığı öne sürüldü.

Mahkeme Başkanı Erkan Canak'ın telefonunu dinlemeye alan polis, Canak'ın başka görüşmelerinde Kaya tarafından tehdit edildiğini tespit etti. Telefon tapelerinde uyuşturucu baronu Cemal Nayır'ın tahliye edilmesini istendiği ortaya çıkmıştı.

Soruşturmada Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da adının geçmesi üzerine Ergenekon savcılarının talimatıyla "yargıyı etkileme" operasyonu yapıldı. Gözaltına alınan Kudbettin Kaya, çıkarıldığı mahekeme tarafından tutuklandı.

Ergenekonu terör örgütü olarak göstermek isteyen FETÖ'cü savcılar, "yargıyı etkileme" davasını da ana davaya ekledi. Ek klasör üzerinden de "yargıyı etkileme" davası görülmeye devam etti. 252 kişinin yargılandığı Ergenekon davasında Kudbettin Kaya için de beraat kararı verildi.

ulusal.com.tr​

Oyuncak arabaya uzaktan kumandalı bomba düzeneği kurmuşlar Gündem Pekin, Londra'ya ulaşacak Gündem Siyasetin gündemi Barzani, S-400'ler ve ekonomi Gündem Ünlü otel sahibine silahlı saldırı! Gündem