Kumpasın şifreleri İlker Başbuğ'un kitabında

Ergenekon ve Balyoz davalarında TSK'ya kumpas kurulduğu itirafının ardından, "Kim bu kumpasçılar" sorusu tartışılmaya başlandı. Kumpasçıların adresi ise, davalarda kullanılan sahte delillerde gizli. Ümraniye bombalarından 51 No'lu DVD'ye kadar üretilen bütün sahte delillerin üzerinde o parmak izleri var. İşte F- tipi yapıyı ele veren kumpasın delilleri...

Abone ol

Tertipçiler birbirine düştü, hükümet kanadından Ergenekon ve Balyoz davalarında orduya kumpas kurulduğu itirafları geldi.

Şimdi ise, "Peki bu kumpasta kimler rol aldı?" sorusu tartışılmaya başlandı. Bu sorunun yanıtı ise, sahte delillerdeki parmak izlerinde gizli.

Kumpası kuran F-tipi yapının elemanlarını ortaya çıkaracak olan en önemli kanıt, sahte delillerde bırakılan parmak izleri.

Delil diye kullanılan malzemelerin, sanıklara ait olduğu hiçbir zaman ispatlanamadı. Ancak sahte delilleri kimlerin ürettiği de hiçbir zaman araştırılmadı. Bunu öğrenmek için, parmak izlerinin incelenmesi talebi kabul edilmedi.

İlk karartma, soruşturmanın ilk evresinde yapıldı. Davanın başlamasına neden olan Ümraniye bombaları parmakizi incelemesi yapılmadan imha edildi.

Ergenekon'un en önemli delillerinden sayılan 51 No'lu DVD'deki parmakizi ise hiç araştırılmadı.

Emekli Albay Levent Göktaş'ın ofisine yerleştirilen DVD'nin, 7 Ocak 2009'daki arama sırasında bulunduğu iddia edildi. Albay Göktaş, ısrarla DVD'nin kendine ait olmadığını anlattı.

Göktaş DVD'yi yerleştirenlerin bulunması için parmakizi incelemesi yapılmasını talep etti. Ancak 51 No'lu DVD gizemli bir şekilde adli emanette kırıldı, mahkeme parmak izi tespiti yapmaktan vazgeçti.

Buna benzer deliller ıslak imza davasında da yer aldı.

Emekli Albay Dursun Çiçek'e yönelik suçlamalara dayanak gösterilen İrticayla Mücadele Eylem Planı adlı sahte belgenin üzerinde, Çiçek'e ait parmak izi yok. Ancak belgenin üzerinde 14 farklı parmak izi var. Jandarma Kriminal'in tespit ettiği bu parmak izlerinin kime ait olduğu ise araştırılmadı.

Aydı davada yargılanan Avukat Serdar Öztürk, Genelkurmay'dan alınan 326 adet "gizli belge" nedeniyle tutuklandı. Belgelerde Öztürk'ün parmakizi yoktu. Oysa aynı belgelerde 4 bin 333 tane parmak izi çıktı. O parmakizlerinin kimlere ait olduğu da hiçbir zaman araştırma konusu olmadı.

Kumpasçıları ortaya çıkaracak olan bu ipuçları, bugüne kadar mahkeme tarafından görmezden gelindi.

ulusalkanal.com.tr

“Ben onları bir fitilleyeyim!” Gündem 10 TGB'li gözaltında Gündem Jord hatunla tanışmamızın beyanıdır Gündem Kumpastaki parmak izleri Gündem