Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'a hapis cezası

Fransız Charlie Hebdo dergisinin çizdiği karikatürleri köşelerine taşıyan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'ın yargılandığı dava karara bağlandı. Çetinkaya ve Karan, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Charlie Hebdo davasında Cumhuriyet gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan'a 2 yıl hapis cezası verildi.

Çetinkaya ve Karan, Fransız Charlie Hebdo mizah dergisinin çizdiği ve Hz. Muhammed'in tasvir edildiği belirtilen karikatürleri köşelerine taşımıştı.

Açılan soruşturma sonrası yargılama başladı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar katılmadı. 7 şikayetçi ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, suçun işlenme şekli, suçun işlendiği zaman, suçun işlendiği yer suç konusunun önem ve değeri, meydana gelen tehlikenin ağırlığı, faillerin bu davada kasta dayalı kusurlarının ağırlığını dikkate alarak "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan sanıkları ayrı ayrı 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

ulusalkanal.com.tr

Beyazıt Öztürk hakkında karar verildi Medya TGB'nin İncirlik Üssü'ndeki görüntülerine erişim yasağı getirildi Medya TGB'nin İncirlik Üssü'ndeki görüntülerine erişim yasağı getirildi Medya Can Dündar'a para cezası Medya