ABD Başkan Yardımcısı Davutoğlu ile 3 saat süren bir görüşme yaptı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye geldi. Biden ilk görüşmesini Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptı. Toplantı 3 saat sürdü. Bir Beyaz Saray yetkilisi Biden'in gündeminde Irak, Suriye ve Kıbrıs konusu ile koalisyon çalışmalarının olduğunu belirtti.

Abone ol

Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden, kritik ziyaretlerini İstanbul'da gerçekleştirdi. İlk görüşme Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapıldı. Görüşme 3 saat sürdü. Gündem "Irak ve Suriye'deki işbirliği, Kıbrıs konusu ve bölgesel konular"dı.

Görüşmenin ardından ABD Başkan Yardımcısı Beşiktaş'ta bir otele yerleşti. Otelin çevresinde kuş uçurtulmadı. Havada helikopterler, karada çevik kuvvet, denizde sahil güvenlik botları ve çatıda keskin nişancılar vardı.

Ziyaretin ikinci günü Atlantik Konseyi zirvesiyle başladı. Biden, toplantının yapıldığı otele yine koruma ordusuyla ilerledi.

Otel çevresinde de yine yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Zirve öncesi ABD'li güvenlik görevlileri basın merkezine girerek arama yaptı. Basın mensupları dışarı çıkarıldı. Malzemeler köpeklerle arandı. Gazeteciler ise uzun süren aramanın ardından otele girebildi. Ancak, yayınları nedeniyle Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi'nin toplantıya girişine izin verilmedi. İçerideki gazetecilere ise "Biden'a yüz metre uzaktan soru sorma" prosedürü uygulandı.

Zirvenin ardından Biden Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi.

Biden'ın son durağı Beylerbeyi Sarayı'ydı. Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yemekte buluştu. Yaklaşık 4 saat sürdü görüşme. Ardından basın toplanısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Gündemde ön planda olan meselelere ilaveten bazı bölgesel ve küresel konuları da değerlendirme fırsatımız oldu. Özellikle Kuzey Afrika'daki son gelişmeleri değerlendirdik. ABD ile fikir birliği içinde olduğumuzu gördüğümüzü memnuniyetle ifade etmek isterim." dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden da "Suriye konusunda siyasi geçiş sürecini gerçekleştirmek üzerine konuştuk. İlave olarak Suriye'li muhaliflerini eğitmek konusunu ele aldık. Müttefiklerin yapması gerektiği gibi ortak stratejiler gerçekleştirdik" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'yı hedef aldı Gündem Deniz'ine kavuştu Gündem Doğu Perinçek, Biden'a Alanya'dan seslendi: PKK'ya kurşun veremezsin! Gündem Yeni isimlerle, yeni yapılanmaya gidecek Gündem