300 binden fazla kişinin katıldığı gösterilerde olaylar çıktı

Fransa’da sendikaların çağrısıyla başlayan iş kanunu karşıtı gösteriler yayılarak devam ediyor. Paris dahil çok sayıda şehirde düzenlenen gösterilere 300 binden fazla kişi katıldı. Eylemlerin sekizinci gününde çıkan olaylarda 15 güvenlik görevlisi yaralanırken, 77 kişi de gözaltına alındı.

Abone ol

Fransa'da iş kanunu karşıtı gösteriler yayılarak devam ediyor.

Paris, Bordo, Toulouse, Lyon, Marsilya gibi çok sayıda şehirde düzenlenen eylemlerde yüzbinlerce insan sokaklara indi.

7 farklı sendikanın çağrısıyla başlayan eylemlerin sekizinci gününe, polis kaynaklarına göre 300 binden fazla gösterici katıldı.

Paris'teki protestolarda polis ile eylemciler arasında çatışma yaşandı. Göstericiler çevredeki işyerleri ve araçların camları kırdı, polis olaylara yüksek miktarda göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti.

Şehrin önemli meydanlarının büyük bölümü jandarma ve polis tarafından kalkanlı araçlarla kapatıldı. Polise çam, şişe ve taş fırlatan eylemcilerden bazıları çöp tenekesi ve alışveriş arabalarını yaktıl.

Fransız güvenlik kaynaklarına göre 36'sı başkent Paris'te olmak üzere 77 kişi gözaltına alındı. Çıkan olaylarda 15 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Eylemlere işçilerin grevleride eklenince Fransa'da hayat durma noktasına geldi. Petrol rafinerisi çalışanlarının eylemleri nedeniyle akaryakıt istasyonlarının çoğu kapandı. Deniz ve hava ulaşımında da büyük sıkıntılar yaşanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye'den Almanya'ya Fethullah Gülen baskısı Dünya Türkiye'den Almanya'ya Fethullah Gülen baskısı Dünya Hollande: Krizde değiliz. Ancak... Dünya Belçika ve Avrupa Birliği'nden terör örgütü PKK’ya izin Dünya