Ülke genelinde grev

Maden faciasının ardından işçi ve memur sendikaları bir günlük iş bıraktı. Özelleştirmelere tepki için yurdun dört bir yanında iş bırakan emekçiler, "İşçi Memur el ele genel greve" sloganları attı.

Abone ol

Yurdun bir çok noktasında işçi ve memur sendikaları bu sloganla alanlardaydı. Soma'da katiamın acıları devam ederken Türkiye'de bir günlük grev ilan edildi.

Bugün iş yerlerinde hizmet durdu. Yozgat’ta Türk-İş üyesi 130 maden ve 350 şeker işçisi genel greve katıldı. Emekçiler sabahın erken saatlerinde işe gitti ancak iş başı yapmadı.

Eğitmciler Balıkesir, Mersin ve Samsun'da derse girmedi. Siyah gömlek ve tişörtler giyen, siyah kurdeleler takan eğitimciler, hükümet aleyhine slogan attı.

Rize'de bayraklar yarıya indi, sirenler çaldı. Çayeli Bakır İşletmeleri'nde Soma'nın acısı paylaşıldı.

5 bini aşkın kişinin yürüdüğü Adana'da Hükümet istifa sloganları yankılandı. Grev ilan eden sendikalar 2 kilometrelik protesto yürüyüşü düzenledi. Genel grev çağrısı yapan sendika üyeleri, AKP Hükmeti'ne seslendi.

Burası da Denizli. Sirenler çaldı, hayatını kaybeden madenciler canlandırıldı.

Antalya'da Birleşik Kamu-İş ıslık sesleriyle yürüdü. Greve siyasi partiler, Demokratik Kitle Örgütleri, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş destek verdi. Eğitim-İş, mücadele için birlik çağrısı yaptı.

Acılar ortak, işçiler aynı acıların yaşanmaması için faciya tepkili. Konya’da yeni stad inşaatında çalışan 300 işçi bedenleriyle ‘Soma’ yazdı. 5 dakika boyunca stat ortasında bu şekilde kaldı.

İş bırakma nedeniyle Hatay'da hastane ve okullar boş kaldı, eğitimciler ve sağlık çalaışanları iş başı yapamadı.

Türk-İş Kocaeli Temsilcisi Adnan Uyar da Kocaeli'nde 100'ü aşkın fabrikada üretimin durduğunu açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

'Soruyoruz 288 işçi nerde?' Ekonomi İsyan ettiler!... Ekonomi Maden Şehitlerimiz için iş bıraktılar Ekonomi Soma’da yandık Yatağan’da yanmayalım Ekonomi