Bu görüntüler 2014 Türkiyesi'nden

Kırklareli'nde bir çiftçinin çilesi Kemal Sunal'ın filimlerini aratmadı. Traktörüne pahalılıktan mazot koyamayan çiftçi, pulluğu beline sarıp tarlasını kendi gücüyle sürdü.

Abone ol

2014 Türkiye’sinde Kemal Sunal’ın flimlerini aratmayan sahneler yaşanmakta. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Eski Taşlı köyünde çiftçilik yapan Mustafa Kenar ve oğlu Erkan Kenar pancar üreticisi. Pancarı çapalamak için kullanılan pulluğun arkasına Erkan Kenar önüne de Mustafa Kenar geçerek çiftçilik yapmaya çalışıyorlar. Traktörüne mazot koyamayan ve pancar çapalamak için gerekli olan alet edavatı alamayan Lüleburgaz çiftçisi Mustafa Kenar çareyi kendisini pulluğun önüne bağlamakta buldu.

"Çiftçilik kötüye gidiyor"

Eski Taşlı çiftçisi Mustafa Kenar çiftçiliğin kötüye gittiğini söyleyerek şunları söyledi. “çiftçilik yapmak her geçen gün güçleşiyor. Geçtiğimiz yıllara göre her geçen sene daha da içeri giriyoruz. Ayçiçeği, buğrday fiyatları geçen seneye göre fiyatları düştü bu sene ne olur bilinmez. Para kazanma umuduyla bu sene pancar ektik. İnşallah kazanırız.” Dedi.

"Kendimizi pulluğu bağlamak zorunda kaldık"

Girdi fiyatların yüksek olduğundan yakınan Mustafa Kenar; “bugün girdi fiyatları almış başını gidiyor. Mazot 5 tl olmuş. Gübre aynı, çiftçi traktörüne koyacak mazot alamıyor. Pancar çapalamak için traktöre ince tekerlek gerekiyor. Motor almak gerekir ama bizde para yok onları alacak durumumuz yok. Beygirde bulamadık. Mecburen kendimizi beygir gibi pulluğun önüne bağladık.” Dedi. Mustafa Kenar; “hükümetin çiftçinin sorunlarına çare bulmasını istedi.

"Çiftçi Düşünülsün

"

Mustafa Kenar’ın oğlu Erkan Kenar fabrikada çalışırken bel fıtığı ameliyatı olduktan sonra tekrar çiftçiliğe başlamış. Babasıyla tarlayı çapalayan Erkan Kenar, sistemin düzelmesini isteyerek şunları söyledi. “bugün her şey ateş pahası, girdiler çok yüksek, sattığımızın karşılığını alamıyoruz. bu sebeple sistem değişmeli çiftçiler para kazanmalı daha çok üretmeli.” Dedi.

Haber-Kamera:İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

Dünyaca ünlü keman sanatçısı Ulusal Kanal'a konuştu Gündem Zekeriya Öz'e soruşturma Gündem MİT, Meclis dışına çıktı Gündem Öldü iddialarına Twitter'dan yanıt verdi Gündem