Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten MTV zammı açıklaması

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne gelen yüzde 40 zam, Bakanlar Kurulu’nda yeniden değerlendirilecek. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise zamma ilişkin ayrıntıları anlattı. Şimşek vergideki artışın bütün araçlar için geçerli olacağını söyledi.

Abone ol

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne gelen yüzde 40 zam Türkiye’nin gündeminde.

Vergi artışına gelen eleştirilerin ardından hükümet harekete geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan zammın Bakanlar Kurulunda yeniden ele alınacağını söyledi.

Zam, Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in de gündemindeydi. Önce zam oranlarının 2018’de alınacak sıfır araçlar için geçerli olduğunu söyledi Şimşek.

FOX TV’de canlı yayınlanan Çalar Saat programına katılan Şimşek, bu sözlerine daha sonra düzeltme getirdi. “Artış herkes için geçerli” dedi.

ÖTV’deki artış Başbakan Binali Yıldırım’a da soruldu. Soruyu geçiştiren Yıldırım “MTV, müzik televizyonundan mı bahsediyorsunuz? Onunla bizim alakamız yok” ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

2 Ekim 2017 Pazartesi dolar ne kadar Ekonomi Volkswagen'in kârının yarısından fazlası silinecek! Ekonomi Karadeniz'de palamut bereketi Ekonomi Türkiye Avrupa'nın en genç ülkesi Ekonomi